Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Am surprins acești cetățeni ieri după amiază circulând într-o zonă din apropiere de centrul orașului, modernizată recent de Primăria Reșița. La capătul lucrărilor, locația e cochetă și arată modern, însă îngustimea părții carosabilE nu poate să nu atragă atenția. Mai ales pe cea a șoferilor!

Zona din preajma Tribunalului, făcută boboc de Primăria Reșița, însă cu cântec pentru mașini mari. Ne referim la parcarea amenajată pe tronsonul care leagă strada Bega de Piața Reșița Sud. Sunt 76 de locuri de parcare, primăria a plantat 25 de copaci, a pus 12 bănci și 24 de coșuri de gunoi. Lucrările au fost finalizate recent, locul arată boboc, însă partea carosabilă e la fel de îngustă precum străduțele din Luncă. Șoferilor care conduc mașini de dimensiuni mai mari decât autoturismele cu cinci locuri sigur nu le va fi ușor să circule în zonă.

De puțin timp, lucrări similare au demarat pe strada Traian Vuia, în zona Centrului UBB. Primăria anunță că se va asfalta integral zona și se vor marca 49 de locuri de parcare. Lucrările mai includ și instalarea de platforme subterane de colectare gunoi, corpuri de iluminat, mobilier urban nou și plantarea de arbori. Lucrările sunt executate în regie proprie, iar investiția totală este de 1,05 milioane lei din bugetul local. Cu alte cuvinte, zona va fi modernizată. La final, cetățenii, șoferi sau nu, vor vedea singuri lățimea părții carosabile.

De mai mult timp, lucrări de amenajare-modernizare se derulează și în curtea Liceului „Traian Vuia”. Un zid de sprijin este în lucru în spatele vechii săli de sport, iar curtea liceului se pare că va fi reamenajată. Noi alei și un nou aspect al curții instituției îi vor întâmpina pe elevi la începutul viitorului an școlar.

JCS-Ionel Ivașcu