CARAŞ-SEVERIN – Acestea au fost impresiile echipei de la Tăşuleasa Social, care a realizat grandiosul proiect Via Transilvanica. Pe final de an, reprezentanţii asociaţiei au ajuns cu cadouri în mai multe localităţi izolate din judeţ!
Pentru a 22-a oară, anul s-a încheiat cu un alt proiect, acela de a oferi daruri de sărbători copiilor din 30 de localităţi din 8 judeţe din ţară, unde peste 100 de voluntari au împărțit cadouri din partea copiilor din Germania. Acţiunea a fost organizată împreună cu partenerii de la Johanniter-Unfall-Hilfe, iar pentru 12.000 copiii din România sărbătorile au fost mult mai frumoase.
Pe lista judeţelor, „colindate“ de cei de la Tăşuleasa Social s-a aflat şi Caraş-Severinul, unde, în localităţile izolate Dobraia, Ineleţ şi Prisăcina, voluntarii au cărat cadourile cu măgarii. La Megica, voluntarii, asteptaţi cu multă bucurie, au rămas impresionaţi despre faptul că, la şcoală, copiii învaţă despre Via Transilvanica din cartea lui Voicu Bojan.
„Avem sute de povești doar cu Via Transilvanica de împărtășit pentru anul acesta. E cel mai frumos drum pe care îl cunoaștem. Dar ne oprim la o poveste recentă. Bine, poate chiar două. Imaginile au fost făcute de voluntarul și prietenul nostru Mircea Gherase, în județul Caraș-Severin. Cu Dobraia, Prisăcina și Ineleț a fost dragoste la prima vedere pentru echipa noastră. Sunt aceste comunități izolate, unde nu există drum de acces, așa că am transportat cadourile acolo cu măgarii. Nu mai putem zice chiar așa simplu: un loc unde nu ajungi ușor. Asta pentru că Via Transilvanica trece pe aici și simțim că asta schimbă mult perspectiva. Tot în Caraș-Severin, în comunitatea din Megica (cum frumos o alintă oamenii ei), am fost întâmpinați de copii și oameni mari atât de bucuroși. E o bucurie atât de mare pentru ei, că drumul care unește trece prin apropierea comunei lor, că învață la școală despre Via Transilvanica, chiar din cartea lui Voicu Bojan. Și Via Transilvanica nu le trece fix prin curte, că prin cea a vecinului, iar dacă asta nu e o lecție și un bun final de an, nu știm ce altceva ar putea fi. Am rămas impresionați. Anul 2022 a fost anul în care am finalizat amenajarea drumului care unește. Desigur, povestea lui abia începe. Ce ne dorim pentru 2023 e să rămânem pe drumul nostru împreună cu voi“, a transmis echipa de la Tăşuleasa Social.
JCS-Nicoleta Moraru
Foto: Mircea Gherase