Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița s-a impus duminică, 1 august, cu scorul de 4-1 (1-1), în partida amicală împotriva Progresului Ezeriș, disputată pe stadionul Gloria.  Pentru echipa pregătită de Dan Alexa au înscris Mediop (3 goluri) și Avram, iar pentru Progresul a marcat Rafael Hrudei!

Chiar dacă a reușit o „triplă” pentru CSM, Mediop încă nu a semnat vreun contract cu formația din Valea Domanului. Cele două echipe cărășene se vor întâlni și în campionatul Ligii 3, care va începe pe 28 august.

„Cu acest joc am încheiat un ciclu săptămânal, am avut antrenamente de încărcătură în această perioadă. A fost un amical bun, din păcate, s-a disputat pe o căldură mare. Era normal să nu avem un ritm foarte bun și sunt nemulțumit că ratăm foarte mult. Acesta este un aspect la care trebuie să lucrăm. Mai puțin important a fost rezultatul de 4-1, important este că nu s-a accidentat niciun jucător. Acesta a fost al patrulea amical al nostru, mai avem încă trei și îmi doresc să fim apți la primul meci din campionat. Miercuri vom juca un amical la Deva, apoi vom încerca să mai juca cu Hunedoara și cu Dudeștii Vechi. În proporție mare lotul este definitivat. La amicalul cu Ezeriș am avut în teren și câțiva fotbaliști pe care am vrut să-i văd, au fost în probe. La majoritatea jucătorilor nu am vrut să le dau mai mult de 55 de minute de joc, tocmai pentru a nu risca vreo accidentare. Per ansamblu, pentru efortul depus de echipă sunt mulțumit, doar mă nemulțumește faptul că ratăm foarte mult. În anumite momente ale jocului mă nemulțumește faptul că am fost și dezorganizați. Mediop, pe lângă cele trei goluri, a mai ratat vreo trei situații, Velcotă la fel, Munteanu putea să înscrie și el, adică puteam să ne facem meciul mai ușor dacă am fi marcat. În campionat trebuie să fructificăm aceste ocazii, măcar jumătate din acțiunile noastre. Pe Mediop mi-l doresc foarte mult, este un jucător cu care am mai lucrat și vom vedea în zilele următoare ce va fi”, a declarat Dan Alexa, antrenorul CSM Reșița.

Dorian Arbănaș, antrenorul Progresului Ezeriș, a spus la finalul acestui amical: „Pentru mine a fost un test reușit, pot spune că cel mai reușit de până acum. Chiar dacă am pierdut, am întâlnit o echipă care a evoluat în Liga 2 și la care evoluează jucători de Liga 1. Pentru echipa mea a fost un test foarte bun, chiar sunt mulțumit, mai ales de prima repriză, când scorul a fost de 1-1. După ce au făcut schimbările au reușit să mai marcheze datorită experienței, dar oricum CSM Reșița este favorita la promovare în Liga 2. Nu cred că va avea probleme. Obiectivul nostru va fi să jucăm un fotbal frumos și să creștem tineri. Vom mai juca amicale cu juniorii CSM-ului și cu Viitorul Șimian. Mai căutăm câțiva adversari. În proporție de 70% este definitivat lotul, mai așteptăm 3-4 fotbaliști. Mai avem nevoie de jucători pe postul de fundaș stânga, atacant stânga și fundaș central. Vrem să ne clasăm mai sus decât în campionatul precedent”.

Progresul Ezeriș: Birăescu, Mărgan, Musteța Marius, Popescu, Dalea, Dumitru, Kawagoe, Derbac, Musteța Marian, Abubakar și Hrudei. Au mai intrat: Spînu, Străin, Cega, Arjocan, Târna, Ishimaru. Au lipsit: Jula, Giurică, Rotariu, toți accidentați, iar Marius Călin a fost învoit.

JCS-Ștefan Moraru