Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița s-a impus sâmbătă, 9 octombrie, cu scorul de 1-0, în partida împotriva Voinței Lupac, din etapa a VII-a, a Ligii 3, Seria a VII-a! 

Prima ocazie a meciului i-a aparținut lui Alexandru Avramovici, al cărui șut a fost respins de portarul Sebastian Micu. Replica Reșiței a venit imediat prin Mediop, dar senegalezul n-a reușit să-l învingă pe Căpățână, iar mingea trimisă de atacantul Reșiței a trecut pe lângă poartă. La mijlocul reprizei secunde, Cristian Danci a văzut ușor al doilea cartonaș galben și a fost eliminat, iar din acel minut 56 Lupacul a mai trecut în puține momente mijlocul terenului. Chiar și în zece oameni, formația lui Boșco a reușit să țină piept atacurilor Reșiței, iar unicul gol al partidei a venit la penultima fază a meciului, când Mediop a înscris din careul mic. Reșița continuă astfel seria victoriilor, dar Alexa trage un semnal de alarmă la echipă. Elevii săi au câștigat meciul la puncte, în timp ce Lupacul l-a câștigat la capitolul dăruire.

Ne-am așteptat la această replică a Lupacului, dar din păcate, am intrat foarte mult în jocul adversarilor. Ne lipsesc meciurile tari și avem nevoie să jucăm amicale în timpul săptămânii cu echipe superioare nouă. Trebuie să găsim soluții pentru acest lucru. Veneam după șase victorii, am simțit o relaxare la jucători, lucru pe care eu nu pot să-l permit. Replica Lupacului a fost foarte dârză și formația antrenată de Boșco s-a bătut pentru fiecare minge. Pe lângă gol am mai avut trei situații în care am mai fi putut marca. Cand câștigi în ultimul minut nu poți fi decât fericit, dar trebuie să trag un semnal de alarmă. Nu mi-a plăcut echipa mea, jucătorii au tratat jocul ușor și acest lucru s-a văzut în prima repriză. Cred că am avut și noi un penalty neacordat în minutul 90, dar până la urmă a fost un arbitraj echidistant, cu bune și cu rele. Din păcate, noi n-am avut ritm, am jucat lent, am crezut că totul vine de la sine. Veneam după un joc bun la Ezeriș și a fost oarecum normală această relaxare a noastră. Vreau să-mi felicit echipa pentru victorie, felicit Lupacul și pe Boșco pentru replica pe care ne-au dat-o. Lupacul este o echipă care merită să fie în play-off”, a declarat antrenorul Dan Alexa.

Boșco Vișatovici, antrenorul Voinței Lupac, a spus la finalul jocului: „Am pregătit jocul foarte bine și cred că s-a văzut și acest lucru. Ne-am vândut scump pielea, nu este genul meu să comentez arbitrajul, dar nu se poate așa ceva. Vreau să-mi felicit în primul rând echipa pentru dăruire și pentru efort. Băieții au rezistat timp de 95 de minute, dar din păcate, am primit gol la penultima fază. Felicit și CSM Reșița, care-și merită locul din clasament și sper să promoveze în Liga 2. 80% din echipa noastră este formată din copiii Reșiței și nu putem să ne batem joc în acest hal. Mă refer la arbitraj. Numai eu știu cum ne chinuim, cum ne pregătim, avem jucători accidentați, dar încercăm să abordăm toate meciurile la victorie și le tratăm pe toate cu maximă seriozitate. A trecut acest meci, ne așteaptă un joc dificil cu Viitorul Pandurii 2, dar sperăm că vom lua toate cele trei puncte. Cristian Danci este cel mai important jucător al Voinței Lupac, de certă valoare, fiind și cel mai experimentat, dar domnul arbitru așa considerat, că trebuie să-l elimine. Danci a fost taxat la primul fault cu cartonaș galben, la doilea fault făcut de el în repriza a doua a fost din nou avertizat cu galben și așa am rămas în zece. Asta este, până la urmă sunt foarte mulțumit de elevii mei”.

CSM Reșița: Sebastian Micu, Sergiu Rimovecz, Cătălin Ion, Ștefan Bărboianu, Valentin Munteanu, Ion Vasluian, Amir Jorza, Marian Drăghiceanu, Ndiaye Mediop și Gakou Aboubacar. Rezerve: Zimmermann, Ciubotaru, Sima, Fota, Velcotă, Breșneni, Matiș, Staiculescu și Iana.

Voința Lupac: Cătălin Căpățână, Vichente Marcu, Flavius Lucica, Dragoș Circa, Alexandru Coviț, Cristian Danci, Daniel Vădrariu, Flavius Cega, Andrea Săndescu, Emanuel Jinga și Alexandru Avramovici. Rezerve: Petruț, Zamfir, Mihaly, Jivan, Popa, Cărăușu, Dan, Gruia și Bărbulescu.

În etapa următoare, CSM Reșița va juca în deplasare, pe 16 octombrie, cu CS Gilortul Târgu Cărbunești, în timp ce Lupacul va primi vizita echipei ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2.

JCS-Ștefan Moraru