Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sportivii care au obținut rezultate foarte bune în anul 2022 de la Clubul Sportiv Municipal Reșița și Mystic Reșița au fost premiați de către Primăria Reșița, odată cu acordarea titlului de „Cetățean de Onoare” lui Marius Cocioran!

„Întotdeauna Reșița a susținut performanța și pe cei mai buni sportivi ai orașului, care ne-au reprezentat cu cinste la competițiile naționale și internaționale. Au fost premiați cei mai buni sportivi de la Clubul Sportiv Municipal Reșița și clubul Mystic. Sportivii acestor cluburi au cucerit medalii la cele mai prestigioase competiții la care au participat. Suma pe care o oferim sportivilor per total este de aproximativ 100.000 de lei și sper ca aceasta să fie suficientă. Și la competițiile următoare noi îi vom susține pe cei mai buni sportivi ai noștri!”, a declarat Adrian Dacica, viceprimarul Reșiței.

Directorul Clubului Sportiv Municipal Reșița, Rusalin Fîc, a spus: „Au fost premiați cei mai buni sportivi care au obținut rezultate foarte bune în anul 2022 și i s-a acordat titlul de Cetățean de Onoare al Reșiței lui Marius Cocioran. Mulțumim Consiliului Local Reșița și primarului Ioan Popa pentru această premiere. Avem sportivi care au realizat mari performanțe pentru Reșița. Dacă ne gândim la Marius Cocioran, acesta are 110 titluri câștigate de-a lungul carierei care încă nu s-a terminat. Are trei participări la Jocurile Olimpice, plus nenumărate participări la Campionatul Mondial și European. Uneori ne putem gândi că și acest titlu de Cetățean de Onoare este poate prea puțin pentru valoarea lui Cocioran. Legat de ceilalți sportivi, nu toți au fost prezenți la premiere, deoarece o parte dintre ei sunt în pregătire pentru Jocurile Olimpice pentru Tineret și aici este vorba despre gimnastul Titi Andrei. Vlad Caraș și atletul Ionuț Pleșu vor participa la Jocurile Francofoniei în Congo. De asemenea, Vlad Caraș este calificat și la Campionatul Mondial de lupte pe plajă din Bali. Franț Andrei este în pregătire și va participa la Campionatele Mondiale de lupte din Serbia. Această premiere a fost pentru sportivii de top ai Reșiței.”

„Am participat la această premiere cu toți sportivii noștri care în anul 2022 au obținut distincții în campionatele naționale sau internaționale. Aici ne-am prezentat cu șase perechi, de la cea mai mică vârstă de șase ani și până la cea de tineret și adulți. Este o bucurie să vedem că ceea ce noi realizăm prin muncă este apreciat. Se întâmplă destul de rar în țara noastră acest lucru, deoarece sportul este tratat așa cum este tratat… Totuși, aceste momente ne bucură când vedem că o autoritate locală îți apreciază munca așa cum poate. Mulțumesc primarului Ioan Popa și echipei sale pentru această decizie, nu doar pentru că ne-a premiat pe noi, ci și pe ceilalți sportivi care aduc prestigiu Reșiței!”, a precizat și Alex Holecz, antrenorul de la Mystic Reșița.

JCS-Ștefan Moraru