Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat miercuri, 7 iunie, cu scorul de 3-2 (6-4 la general), partida cu CSM Deva și a promovat astfel în Liga 2! Peste 8000 de spectatori i-au împins de la spate pe fotbaliștii reșițeni în atingerea obiectivului mult dorit în Valea Domanului!

Dupa victoria cu 3-2 din tur de pe terenul Devei, reșițenii au început tare partida, iar în minutul 8 Alin Dudea a lovit bara. După doar trei minute de joc, Aboubacar a înscris pentru 1-0, dar bucuria rosso-nerilor nu a durat mult. Țoiu, de la Deva, a egalat în minutul 24, dar nu acesta avea să fie scorul pauzei. Ștefan Bărboianu i-a adus din nou în avantaj pe reșițeni, în minutul 35, din lovitură de la 11 metri, iar Negru a marcat două minute mai târziu pentru 3-1. Deva a redus din diferență în primele minute din partea a doua a meciului prin Pencea, dar scorul final avea să fie 3-2 pentru Reșița. Așadar, Liga 2 va putea fi urmărită din sezonul viitor în Valea Domanului, iar la CSM Reșița se anunță schimbări importante. Vor fi aduși fotbaliști pentru a putea face față în Liga 2, iar primarul Ioan Popa negociază de ceva timp cu Veolia, fostul sponsor principal al Petrolului.

„Au fost emoții, s-a acumulat o încărcătură mare, dar este bine că s-a întâmplat ceea ce ne-am dorit. Am încununat acest proiect pornit practic de la zero cu această minunată promovare. Am avut parte de meciuri grele și foarte grele, deoarece am făcut parte dintr-o serie echilibrată. Am declarat și înainte de acest meci că vom întâlni o echipă care joacă foarte bine în deplasare, dar nu mai contează. Vreau să felicit jucătorii, suporterii, pe primarul Ioan Popa și pe președintele Cristi Bobar. Cred că determinarea și ambiția jucătorilor au dus la această promovare. În momentul de față sunt antrenorul echipei, vreau să merg acasă să mă liniștesc și urmează să discut cu conducerea. Contractul meu este valabil în continuare. Am susținerea totală a acestor doi oameni, a primarului Ioan Popa și a președintelui Cristi Bobar, care au fost alături de mine necondiționat. La club este seriozitate financiară deosebită din partea Primăriei Reșița, președintele Bobar a făcut totul ca să fie foarte bine organizat și pe această cale vreau să le mulțumesc încă o dată. Este prematur să vorbim de transferuri, dar trebuie să facem o analiză cât mai corectă. Îmi doresc ca acest grup să rămână în continuare, deoarece sunt băieți deosebiți!”, a declarat antrenorul Călin Cheregi.

Experimentatul fundaș Ștefan Bărboianu, cu sute de meciuri în Liga 1, care din oltean s-a făcut și un pic mai mult reșițean, a spus la final: „După această promovare m-au încercat niște emoții pe care nu le-am simțit de ceva timp în fotbal. Drumul Reșiței și construcția acestei echipe abia acum încep. Este un mediu în care se poate face performanță. Mi-a fost foarte greu când am ales să fiu jucător și antrenor secund, a fost mult stres, supărări, fericiri, și am reușit acum ceea ce anul trecut nu am putut. Anul trecut plângeam de supărare, iar acum, în același loc, zâmbesc cu toată ființa mea. Mă bucur pentru acest oraș și pentru acești oameni care au umplut stadionul până la refuz. Reșița merită tot ce-i mai bun din fotbal și sunt convins că la anul vom face o echipă bună!”

„A fost o seară frumoasă, dar nu lipsită de emoții. Mă așteptam la un meci mai ușor, dar nu a fost chiar așa. Felicit pe această cale Deva că a luptat până în ultimul minut. Important este că ne-am atins obiectivul, suntem promovați în Liga 2 și le mulțumesc tuturor jucătorilor și antrenorului Călin Cheregi pentru toată munca depusă. De asemenea, îi mulțumesc și președintelui Cristi Bobar și acum trebuie să ne echipăm din mers pentru Liga 2. Avem doar câteva săptămâni la dispoziție. Ne așteaptă un alt fotbal, suntem în negocieri cu Veolia pentru a realiza un contract. Sper să ne iasă. Vom avea nevoie și de câțiva jucători ca să întărim echipa. Sunt foarte încrezător, ne vom pune juriștii la treabă, pentru că suntem o entitate de drept public și nu vrem să greșim.”, a spus primarul Ioan Popa.

CSM Reșița: Cătălin Căpățână, Ștefan Bărboianu, Sergiu Rimovecz, Cornel Ardei, Ionuț Popescu, Sebastian Velcotă, Marian Drăghiceanu, Alin Dudea, Vlad Chera, Alexandru Negru și Gakou Aboubacar. Rezerve: Cristian Zimmermann, Laurențiu Breșneni, Nicușor Fota, Bogdan Szijj, Cristian Domil, Robert Petre, Remus Trancă, Gabriel Gomboș și Alexandru Dane.

JCS-Ștefan Moraru