Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat sâmbătă, 10 septembrie, cu 2-0, partida cu CS Șoimii Lipova, din etapa a III-a a Ligii 3, Seria a VIII-a! În urma acestei victorii, rosso-nerii au urcat pe primul loc, având trei puncte peste Ghiroda și Giarmata Vii, Șoimii Lipova și Pobeda Star Bișnov!

A fost o primă repriză în care ocaziile de poartă au fost puține, salvată însă de finalul ei. Fota a pătruns în careu și i-a pasat lui Aboubacar, care a trimis cu latul în plasa porții oaspeților pentru 1-0. La mijlocul reprizei secunde, Curescu a fost faultat în careu, dar, din păcate, Bărboianu a tras peste poartă. În minutul 74 Bărboianu s-a revanșat pentru penalty-ul ratat și a înscris printr-o execuție fabuloasă de la peste 25 de metri.

După a treia etapă, CSM Reșița este singura echipa cu maximum de puncte, iar pentru echipa lui Cheregi urmează testul din Cupă cu Politehnica Timișoara. Partida va avea loc miercuri, 14 septembrie, de la ora 15:00, pe stadionul din Valea Domanului.

„Am întâlnit o echipă bine organizată din toate punctele de vedere, cu o calitate individuală, din punctul meu de vedere, peste nivelul Ligii 3, cu un sistem bine pus la punct, cu tranzițiile foarte bine făcute. În acest moment, vreau ca să felicit încă și încă o dată evoluția acestor băieți minunați care dau dovadă de exact ceea ce ne dorim, adică de o determinare ieșită din comun. Iată că am reușit să câștigăm și acest meci, iar din acest moment urmează să ne gândim la cele două jocuri care urmează, miercuri avem în Cupa României și sâmbătă avem meci de campionat acasă. Vreau ca să mă asigur că sunt toți bine, chiar dacă au avut loc câteva accidentări, dar avem în acest moment un lot numeros și în mod sigur vom da posibilitatea și la alți jucători ca să joace. Vine meciul din cupă, vine Poli Timișoara, o echipă de ligă secundă, nu ascund faptul că ne dorim ca să jucăm, să vedem ce putem face, să ne evaluăm forțele cu un adversar de nivel superior, exact ceea ce ne-am dorit să vedem și la acest meci, pentru că a fost o evaluare bună cu un adversar bine pregătit din toate punctele de vedere. Aici mă refer la Lipova și pe această cale țin să îl felicit pe colegul meu Abrudean pentru modul în care arată echipa. Referitor la meciul de miercuri, cred că pentru toată lumea este o provocare, să vedem nivelul în care suntem, chiar dacă venim după niște meciuri foarte încărcate din punct de vedere fizic, dar nu ascund faptul că ne dorim să câștigăm”, a declarat antrenorul Călin Cheregi.

„Un meci modest făcut de noi. Într-adevăr, am întâlnit o echipă foarte bună pentru acest nivel, știam acest lucru, cu jucători de calitate. Cu toate astea, a fost un moment foarte important al meciului, cel din minutul 45, faza de 1-0 a gazdelor pe care noi nu am gestionat-o bine. A fost o lovitură liberă pe care nu am întârziat-o, am fost surprinși și golul a picat exact când trebuia pentru gazde. Nu îmi place că am început primă repriză cu teamă, ne-a fost frică de joc, ne-am mulțumit cu puțin, n-am reușit să câștigăm duelurile, nu am fost agresivi și am dat ocazia adversarilor să vină peste noi. În repriza a doua, a fost un joc un pic mai echilibrat, dar – din păcate – nu am fost foarte periculoși, chiar dacă am avut câteva situații. Per ansamblu, este o victorie victorie meritată a lor, felicit echipa gazdă”,a spus și Adrian Abrudean, antrenorul Lipovei.

CSM Reșița: Zimmerman, Bărboianu, Ardei, Rimovecz, Fota, Popescu, Breșneni, Petre, Drăghiceanu, Negru și Aboubacar. Rezerve: Erhard, Căpățână, Curescu, Velcotă, Bălă, Chera, Szijj, Avramovici și Mihaly.

JCS-Ștefan Moraru