Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a terminat la egalitate, scor 1-1, partida de sâmbătă, 13 martie, cu formația CSM Slatina.

Încă din startul partidei Reșița a arătat că-și dorește victoria, în minutul 7 Boboc trimițând primul șut spre poarta adversă. Câteva minute mai târziu și-a încercat șansa și Buș, dar fără succes. Golul a venit în poarta lui Cobrea, după mai multe greșeli în lanț în echipa lui Minteuan. Prima dată, o centrare a lui Buș din corner s-a dus în primul adversar, apoi fotbaliștii Slatinei au scăpat pe contraatac, marcajul în echipa Reșiței n-a fost unul reușit și Ianis Stoica a scăpat singur cu Cobrea, pe care l-a și învins, în minutul 28, printr-un șut plasat. După doar șapte minute de joc, Dumitraș a avut o incursiune în careu, un fundaș al Slatinei a lovit mingea cu mâna, iar arbitrul de centru a arătat punctul cu var. Laurențiu Buș a transformat penalty-ul în minutul 28 și a restabilit egalitatea de pe tabela de marcaj. În partea secundă a jocului, Reșița a dominat categoric și ar fi putut trece în avantaj dacă lovitura de cap a lui Breșneni n-ar fi lovit bara porții oaspeților, iar Visnakovs n-ar fi ratat țința din 2 metri atunci când mingea a ajuns la el. Partida s-a încheiat 1-1, iar Reșița încă nu reușește să se impună în 2021.

Știam că vom avea un meci greu, am si spus acest lucru înainte. Cred că am făcut un joc bun dar din păcate, se repetă aceste greșeli personale care ne aduc într-o situație în care să plecăm în permanență de la scorul de 1-0 pentru adversari. Nu reușim să marcăm noi primii și să ne impunem noi jocul. Trebuie să alergăm după egalare și este foarte greu. Am controlat jocul pe toată durata partidei, dar mingea n-a vrut să intre în poartă. Poate n-am avut așa de multe ocazii, dar cu un pic de concentrare mai mare la ultima pasă, am fi putut să ajungem într-o situație mai bună de-a marca. De multe ori în fotbal nu e ceea ce vrem noi. Acum fotbalul n-a vrut ca Reșița să câștige. Golul pe care l-am primit a venit după ce ne-am eliminat foarte ușor din joc și acel fotbalist a scăpat singur cu Cobrea. Jucătorii iau decizii, iar dacă acele decizii nu sunt bune se întâmplă astfel de lucruri. Facem multe greșeli care nu-și au locul la acest nivel. Încercăm să facem o treabă bună, am reușit într-o oarecare măsură anul trecut, dar se pare că anul acesta lucrurile nu stau cum aș vrea eu. N-am făcut un meci rău, am avut posesie, jucătorii au încercat, dar dacă lucrurile nu le facem cum trebuie, fotbalul decide el ce se întâmplă pe teren. Toate jocurile Slatinei au fost identice, să joace pe contraatac, dar greșelile personale ne-au făcut iar să alergăm după egalare. Nu ne avantajează terenurile bune, poate în etapa următoare când vom juca pe un teren rău s-ar putea să câștigăm și noi. Toate meciurile sunt grele la Liga 2, iar adversarii își doresc să obțină puncte. Din păcate, nu reușim să acumulăm mai multe puncte”, a declarat Alin Minteuan, antrenorul CSM Reșița.

Dinu Todoran, antrenorul principal al Slatinei, a spus după acest meci: „Ne-am dorit să câștigăm, dar am întâlnit o echipă bună, care pierde greu acasă. Este un egal echitabil și sper ca pe viitor să obținem prima victorie. S-au adunat meciuri în care n-am câștigat și ne lipsesc golurile. Sper ca din etapa următoare să marcăm mai multe goluri și să aducem prima victorie. Ne dorim acest lucru. Am avut un plus la acest joc pe faza defensivă, tranziția pozitivă a fost bună, dar trebuie să fim mai responsabili atunci când avem mingea în posesie. Reșița este o echipă cu jucători cu experiență, dar am fi putut câștiga acest meci dacă eram mai atenți”.

CSM Reșița: Alberto Cobrea, Laurențiu Breșneni (cpt.), Bogdan Szijj, Alexandru Sălcianu, Alexandru Dulca, Alexandru Sima, Emanuel Dat, Andrei Dumitraș, Laurențiu Buș, Robert Boboc și Eduards Visnakovs. Rezerve: Zimmermann, Ilie, Danci, Acka, Popescu, Chera, Brînzan, Matiș și Cristodulo.

CSM Slatina: Nicușor Grecu, Ovidiu Popescu, Constantin Radu, Dorin Toma (cpt.), George Costigă, Cristian Preda, Daniel Rogoveanu, Radu Necșulescu, Grigore Ceapă, Ianis Stoica și Alin Demci.

În etapa a XX-a, CSM Reșița va juca pe data de 20 martie, în deplasare, cu formația Comuna Recea, echipă cu care se află la egalitate de puncte, maramureșenii având însă golaveraj mai bun.

JCS-Ștefan Moraru