Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a terminat la egalitate, scor 1-1, jocul de vineri, 30 aprilie, cu SCM Gloria Buzău, în etapa a VI-a din play-out-ul Ligii 2. Pentru rosso-neri a înscris Laurențiu Buș în minutul 64 dintr-un penalty obținut tot de el, iar oaspeții au egalat peste zece minute prin Ciprian Perju, în urma unei lovituri de colț!

Contracandidata Reșiței pentru locul de baraj, Unirea Slobozia, a remizat, scor final 2-2, pe terenului Bacăului. Și după această etapă Reșița a rămas pe locul 5, adică pe cel de baraj, fiind la egalitate de puncte cu Slobozia. În partida decisivă din etapa viitoare, echipa antrenată de Falub are nevoie de cel puțin un punct pentru a-și păstra poziția din clasament.

„Pot să spun că sunt nemulțumit de joc pentru că am condus cu 1-0 și am avut ocazii mai clare decât Buzăul. Am luat un gol din nou din fază fixă și cred că până la urmă acest rezultate de egalitate este nemeritat. Ei au avut mai mult posesia, dar nu a fost ceva periculos pentru poarta noastră. Ocaziile mari le-am avut noi. Cred că am făcut un joc inteligent din punct de vedere tactic, am știu să speculăm punctele lor slabe, dar din păcate, am primit acel gol din fază fixă. În urma rezultatelor din această etapă ne este de ajuns și egalul cu Slobozia. Noi am pierdut puncte în etapa precedentă, adică la Târgu Jiu și acum. Trebuie să eliminăm din greșeli și cred că ne-a lipsit pragmatismul. Suntem o echipă care vrea să se salveze de la retrogradare. Am întâlnit un adversar foarte motivat, la fel ca la Târgu Jiu, dar asta este. Nu știu pentru cine au tras cei de la Buzău, știu doar că noi am fi putut câștiga ambele meciuri. Totuși, echipa a răspuns bine și cred că meritam să câștigăm acest joc. Am avut 5-6 ocazii, dar am întâlnit o echipă foarte tehnică a Buzăului. Cred că dacă am fi încercat un pressing sus, jucătorii tehnici ai oaspeților ne-ar fi pus probleme”, a declarat Adrian Falub, antrenorul echipei din Valea Domanului.

Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău, a spus după această partidă: „Obiectivul nostru din acest play-out a fost salvarea de la retrogradare. Vreau să-mi felicit echipa pentru acest rezultat și acum urmează ultima etapă, unde vrem să lăsăm o impresie frumoasă. Sper că vom bate Chiajna. Din sezonul viitor vom vedea ce va fi. La acest meci nu am avut presiune, dar când joci împotriva unei echipe care își joacă ultima șansă nu reușești tot timpul să faci ceea ce ai pregătit. Le-am spus jucătorilor că dacă vom păstra organizarea de la mijlocul terenului, oricărei echipe din Liga 2 îi va fi greu să ne bată. Și la acest joc am dominat și vreau să-mi felicit jucătorii, chiar dacă unii nu au avut o atitudine așa cum poate mi-aș fi dorit. Obiectivul a fost rămânerea în Liga 2, vrem să facem performanță, iar de la anul să ne putem lupta la promovare. Săptămâna viitoare se va lua o decizie în privința clubului și eu spun că dacă vom aduce 3-4 jucători cred că ne putem bate la promovare din sezonul viitor”.

CSM Reșița: Cristian Zimmermann, Bogdan Szijj, Alexandru Sălcianu, Antrei Dumitraș, Alexandru Sima, Alexandru Dulca, Laurențiu Breșneni (cpt.), Laurențiu Buș, Robert Boboc, Emanuel Dat și Nini Popescu. Rezerve: Cobrea, Matiș, Chera, Visnakovs, Astafei, Brînzan, Danci, Lungu și Ilie.

Gloria Buzău: Marian Stoian, Sebastian Ghinga (cpt.), Mihai Pîrvulescu, Daniel Vîrtej, Ciprian Perju, Cristian Balgiu, Gheorghe Anton, Iulian Roșu, Cosmin Tucaliuc, Gheorghe Andronic și Adi-Marian Chică-Roșă. Rezerve: Șerban, Horboiu, Ionescu, Socol, Nedelea, Staiculescu, Postoarca, Stoica și Iurcu.

În etapa a VII-a din play-out, CSM Reșița va juca sâmbătă, 8 mai, de la ora 11:00, în deplasare, meciul decisiv pentru rămânerea pe locul de baraj împotriva Unirii Slobozia.

JCS-Ștefan Moraru