Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Singurul salvator autorizat cu unitate canină din zona noastră a acceptat provocarea municipalității caransebeșene și se va ocupa de noul adăpost pentru câinii fără stăpân – “Casa Câinilor”!

Noul adăpost pentru câinii fără stăpân, situat în cartierul Valea Cenchii, gestionat de Primăria Caransebeș, este aproape de finalizare și va fi inaugurat la sfârșitul lunii iunie. Potrivit lui Cristi Brecica, adăpostul oferă condiții moderne, se întinde pe o suprafață de aproximativ 500 mp și este situat într-o zonă ferită de locuințele rezidențiale, aproape de liziera pădurii dealurilor Teiușului.

Locația include două clădiri, dintre care una este destinată țarcurilor și altor utilități esențiale pentru gestionarea eficientă a câinilor fără stăpân. precum și cabinet veterinar complet utilat pentru intervenții și tratamente medicale și sală pentru intervenții veterinare, dotată cu lampă și masă de intervenție, frigider și spații de depozitare pentru medicamente și instrumentar. Mai mult, pe lângă construcția modernizată, recent a fost achiziționată și o mașină de preluare a animalelor fără stăpân, dotată la standardele impuse de legislația in vigoare.

„Prin deschiderea adăpostului, autoritățile locale își propun să gestioneze în mod eficient problema câinilor fără stăpân din Caransebeș. Proiectul nu doar că oferă un loc sigur și bine echipat pentru animale, dar contribuie și la reducerea numărului de câini fără stăpân de pe străzi, asigurând astfel un mediu mai sigur și mai sănătos pentru toți locuitorii, urmând a promova și susține campanii de sterilizare a câinilor din zona municipiului nostru, aceasta fiind cheia principală pentru rezolvarea acestui fenomen al <<câinilor străzii>>, care nu sunt altceva decât victimele unei responsabilitați civice și administrative precare, ce trenează de prea mult timp în Caransebeș. Pentru reușita acestui proiect, municipalitatea va aloca toate resursele necesare, dar în primul rând, avem nevoie de dumneavoastră, de toți iubitorii câinilor din Caransebeș să ne fiți alături.”, este mesajul lui Cristi Brecica, cel care va coordona activitatea de tratare medicală, hrănire și îngrijire a câinilor fără stăpân.

Vă reamintim, Cristian Brecica este salvator montan atestat din 2007, voluntar Salvamont Caraș-Severin, paramedic SMURD și salvator în zona montană pe elicopter SMURD, dar și conducător de Unitate Canină Salvamont. De asemenea, alături de cățelușa Vreni activează în unitatea de căutare-salvare urbană în cadrul AS Câinii SAR Gugulania Caransebeș, ultima intervenție importantă de acest gen fiind la cutremurul din Turcia, produs anul trecut.

JCS-R.M.