Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Peste 16 milioane de lei vor fi investiţi în modernizarea corpului C al Colegiului Naţional „Mircea Eliade“ din Reşiţa. Finanţarea a fost asigurată prin PNRR!

Prima şedinţă fulger din această lună a aleşilor locali a avut avut pe ordinea de zi aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI), precum şi a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea corpului C al Colegiului Naţional „Mircea Eliade“ din Reşiţa, clădire situată pe strada Măcinului nr.3.

Potrivit documentaţiei tehnice întocmită de proiectant, valoarea totală a lucrărilor de investiţie se ridică la 16.301.486,28 lei din care pentru construcţii şi montaj suma alocată este de 10.392.415,87 lei. Durata de execuţie a lucrărilor a fost estimată la 12 luni. Pentru reabilitarea energetică a acestui obiectiv, administraţia locală a depus o cerere de finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pe Componenta 5-Valul Renovării, solicitare aprobată de Ministerul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice, iar la sfârşitul anului trecut a fost semnat şi contractul de finanţare pentru reabilitarea acestei unităţi de învăţământ. Toate lucrările propuse în documentaţia tehnică au ca principal scop condiţii moderne pentru elevii care învaţă aici, dar şi reducerea consumurilor energetice pentru încălzire, apă caldă, iluminat, ventilare şi răcire, susţin reprezentaţii primăriei.

JCS-Nicoleta Moraru