Caraş-Severin, Romania

GLOBU RĂU – Povestea celor doi minori pleacă de la faptul că fetiţa ar fi rupt o crenguţă de cireş şi au fugit să nu ia bătaie de la tatăl lor!

Cei doi fraţi de 3 şi 5 ani din Globu Rău, comuna Mehadia, care dispăruseră de acasă şi au fost găsiţi după vreo 15 ore, la 8 kilometri de casă, pe marginea DN 6, la Plugova, au plecat de acasă după ce ar fi fost agresaţi fizic de tatăl lor, după cum arată cercetările poliţiştilor. Copiii n-ar fi la prima plecare şi nici tatăl la prima altoire.

„În acest caz, polițiștii s-au autosesizat și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorilor, efectuând cercetări în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate. Până în momentul de față, Poliția nu a fost sesizată cu privire la astfel de fapte în legătură cu cei doi minori. Aceştia au fost preluați de reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, pentru a dispune măsuri conform competențelor instituționale“, informează Poliţia Caraș-Severin.

Directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Caraş-Severin, Elena Amzoi, ne-a spus că cei doi copiii sunt la un asistent maternal, într-un sat de lângă Mehadia: „Până când lucrurile se lămuresc, minorii vor sta la un asistent maternal. Eu nu pot să spun că au fost bătuţi! Într-adevăr, ei au fost spălaţi, îngrijiţi şi au uşoare vânătăi, dar pot fi şi de la joacă. În ziua când au fugit nu au fost bătuţi de nimeni. Fetiţa de 3 ani ne-a mărturisit că a rupt o creangă de cireş, i-a spus fratelui ei de 5 ani să fugă de acasă ca să nu o bată tati. Cam asta se ştie. Cercetări face şi Poliţia şi vedem ce o fi“.

JCS-Antoniu Mocanu