Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Asta i-a transmis primarul Felix Borcean viceprimarului Bebe Pasere în ședința Consiliului Local de marți, după ce cel din urmă a încercat să facă legea în cîteva compartimente și servicii din aparatul primarului!

Totul a plecat de la niște modificări în organigramă propuse de Borcean, proiect la care Pasere a venit cu amendament, semn că mult trâmbițata alianță PSD-PRO România în legislativul local e de acum istorie. „Prin acest amendament propun ca noul compartiment destinat asociațiilor de proprietari să fie în subordinea mea, iar ca și coordonator al Poliției Locale vă spun că nu am fost înștiințat de aceste modificări, nici măcar nu am fost întrebat, de aceea nu am votat organigrama. Propun înființarea a doar două posturi și nu patru. E nevoie la monitorizarea camerelor și la verificarea disciplinei în construcții și să renunțăm la celelalte două pentru ordine publică. Asta e motivația mea.”, a explicat viceprimarul. Ca o paranteză, renunțarea la două posturi de polițist local pare ciudată, în condițiile în care dăm doar două exemple: centrul Caransebeșului e plin zilnic de cerșetoare care agasează trecătorii, fără ca nimeni să le disturbe din aceste îndeletniciri, iar circulația mașinilor în zona centrală, printre oameni, a devenit ceva normal, deși zona e una pietonală, iar cei de la Poliția Locală spun că sunt prea puțini pentru a mai rezolva și aceste probleme.

Închidem paranteza și revenim la cele spuse de Pasere, la care a replicat punctual și Felix Borcean. Acesta a precizat că acel compartiment pentru asociațiile de proprietari ar trebui să fie în subordinea Consiliului Local, secretarul general al municipiului fiind o persoană neutră. Iar în ceea ce privește cele patru posturi de polițist local, nu și cel de director la care s-a renunțat, primarul a motivat că sunt în concordanță cu numărul oficial de locuitori după ultimul recensământ, adică un polițist local la 1000 de locuitori. „Ai spus că coordonezi Poliția Locală, s-ar putea să n-o mai coordonezi! Faptul că ai această coordonare mi se datorează, nu ți-ai luat tu acest drept. Organigrama e a aparatului primarului, nu al viceprimarului, tu asta nu înțelegi. Dacă eu doresc să-ți acord o coordonare a unui serviciu, ți-o acord. Vorbim de o lună de organigrama asta și data trecută te-ai făcut că-ți dai cu mâna prin păr, că ai fi votat-o, ai făcut o freză!”, a spus primarul Caransebeșului, ceea ce l-a făcut pe adjunctul său să replice: „Nu trebuie să mă amenințați, domnule primar!” „Nu te ameninț, ți-am explicat cum stau lucrurile.”, a adăugat Borcean după care a retras proiectul de pe ordinea de zi, iar ședința și tensiunile apărute s-au încheiat.

Deocamdată, am spune, pentru că e tot mai clar că PRO România nu mai vrea să joace după cum cântă muzica PSD Caransebeș!

JCS-R.M.