Caraş-Severin, Romania

BERZOVIA – După ani de săpături și așteptare, la Gherteniș canalizarea ar putea fi gata. În sfârșit… Cu aceste cuvinte ne referim la speranțele primarului Ion Serafin că rețeaua de canalizare din satul Gherteniș ar putea fi finalizată la mijlocul anului viitor!

Este vorba despre o rețea executată în procent de 70% și finanțată prin PNDL 2, care a ajuns să coste în jur de 7 milioane de lei. Asta după ce lucrările au demarat în 2018 și, până în noiembrie 2019, au ajuns cu indulgență la 20%. „În 2018 a fost predat amplasamentul pentru execuția lucrărilor de canalizare, iar în vara lui 2020 a fost predat amplasamentul către compania constructoare de drumuri. Am ajuns în imposibilitatea de a continua lucrările la canalizare, pentru că ar fi însemnat ca străzile să fie sparte în 85 de locuri pentru subtraversări. În consecință, a trebuit să facem un memoriu la Ministerul Dezvoltării și am cerut și aceste lucrări de subtraversări”, a explicat primarul Ion Serafin.

În prezent, de lucrări se ocupă un subantreprenor din județul Mehedinți, de care primarul se arată mulțumit. Deși în perioada următoare lucrările vor stagna, Ion Serafin se arată încrezător că, dacă va rămâne actualul constructor, la vară sătenii se vor putea în sfârșit bucura de confort.

JCS-Ionel Ivașcu