Caraş-Severin, Romania

BERZASCA – Lucrările la canalizarea de la Liubcova sunt aproape gata. Începe lucrul la căminele culturale!

În estimarea primarului Petru Furdui, peste aproximativ o săptămână se va putea face recepția lucrării a cărei execuție s-a întins pe ani buni. Branșamentele gospodăriilor au fost executate, mai trebuie doar să fie branșate la rețeaua electrică stația de pompare și cea de epurare și, desigur, trebuie refăcut carosabilul în zonele afectate de lucrări. „Investiția este finanțată prin PNDL 2, valoarea fiind de aproximativ un milion de euro. Rețeaua cuprinde magistrala lungă de 5 km, la care se adaugă în jur de 1.000 m de ramificații. În principiu, de sărbători va fi funcțională”, am aflat de la primarul Furdui.

Tot peste o săptămână se așteaptă demararea lucrărilor de reparații la căminele culturale din Berzasca și Liubcova. La edificiul din centrul de comună acoperișul va fi schimbat, clădirea va fi izolată termic, sala de spectacole va fi transformată în amfiteatru, sala de dans și bucătăria vor fi modernizate, vor fi amenajate grupuri sanitare în interiorul clădirii care va fi dotată cu instalație de încălzire modernă și dotări antiincendiu care nu au fost până acum. La Liubcova, clădirea va fi izolată termic, vor fi amenajate grupuri sanitare în interior, se va schimba pardoseala din gresie, instalații de climatizare urmând a fi instalate în ambele clădiri. În vederile primăriei se află și căminul cultural din satul Bigăr, al cărui caiet de sarcini este în curs de vizare, pasul următor fiind licitația pentru demolarea actualei clădiri și ridicarea alteia noi. Toate aceste investiții se derulează în cadrul unui proiect comun în valoare de 700.000 de euro, finanțat prin AFIR.

În paralel, primăria lucrează la devizul general pentru a fi scoasă la licitație modernizarea sălii de sport din Berzasca. „Proiectul prevede schimbarea acoperișului vechi de aproape 20 de ani, încălzire asigurată de pompe de căldură, dotarea sălii de sport cu instalație de climatizare și modernizarea vestiarelor. În fața clădirii se va face o parcare pavată de aproximativ 1.000 mp”, a încheiat primarul referitor la investiția în valoare actualizată de 250.000 de euro, finanțată printr-un proiect depus pe grupul de acțiune locală din care comuna face parte.

JCS-Ionel Ivașcu