Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Până pe 30 august, concurenții mai au timp să trimită cinci poeme în plic sau prin e-mail. Ne referim la Concursul național de Poezie „Ion Chichere”, a cărui festivitate de premiere este programată în ultima decadă a lunii septembrie!

Atunci vor fi acordate premiile revistei „Reșița Literară” pentru cele mai importante apariții editoriale de anul acesta ale scriitorilor reșițeni. La concurs sunt invitați să participe creatori cu vârsta de până la 35 de ani inclusiv, care nu fac parte din Uniunea Scriitorilor din România. Poemele trebuie trimise fie pe adresa casei de cultură din Reșița, str. Libertății, nr. 40, fie pe adresa de e-mail saprobanatuldemunte@yahoo.com împreună cu datele de contact ale autorului.
Organizatori sunt Lions Club Reşiţa Montană (LCRM) și Societatea Artistică „Pro Banatul de Munte” (SAPBM), cu sprijinul Primăriei Reșița și al Cenaclului Literar „Semenicul”.

„Se vor acorda premiul I, II și III și va fi lansat un volum cu cele mai frumoase poeme înscrise în concurs. Juriul va fi format din membri ai Cenaclului «Semenicul», membri ai Uniunii Scriitorilor din România.”, am aflat de la Marian Apostol, coordonator al concursului din partea SAPBM, alături de Costel Stancu, coordonator din partea LCRM. Pentru premianții și invitații prezenți la spectacolul de muzică și poezie organizat cu ocazia festivității de premiere se vor asigura decontarea cheltuielilor de transport și o noapte de cazare.

JCS-Ionel Ivașcu