Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Nu mai puțin de 6 firme și asocieri de firme vor contractul de peste 7,3 milioane de lei fără TVA pentru reabilitarea energetică a internatului care, cu ani în urmă, găzduia sute de elevi de la cele două licee importante ale Caransebeșului, „Traian Doda” și „C.D. Loga”!

Astăzi, clădirea de pe strada Popeea este o adevărată ruină și, uneori, un adăpost pentru oamenii străzii, însă Primăria Caransebeș a reușit să prindă imobilul într-un proiect de reabilitare energetică pe PNRR. S-a ajuns în faza de desemnare a constructorului care se va ocupa de lucrări, iar municipalitatea are de unde alege în urma licitației de pe SICAP. Sunt 6 firme și asocieri de firme care vor cele 7,3 milioane de lei fără TVA: două din Caraș-Severin (Carașova și Oțelu Roșu), trei din Timiș (două din Timișoara și una din Coșteiu), și una din Craiova.

Odată renovat, fostul internat va avea anvelopa termică și sistemul de încălzire reabilitate, instalații noi de iluminat, sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice din surse regenerabile și sisteme moderne de climatizare. „Internatul de pe Popeea se pretează atât pentru cazarea elevilor, cât și pentru locuințe sociale. Oricum ar fi, trebuia refăcut, pentru că era o pată neagră într-o zonă destul de centrală a Caransebeșului.”, spunea cu ceva timp în urmă primarul Felix Borcean.

Pentru acest obiectiv de investiții s-a emis deja Autorizația de construire, astfel că cine va câștiga licitația se poate apuca de lucru destul de rapid. Ofertele au putut fi depuse până în 12 februarie și au ca termen limită de evaluare data de 4 martie 2024.

JCS-R.M.