Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Comuna Grădinari, în calitate de beneficiar, anunță lansarea proiectului F-PNRR-Dotari-2023-5460 cu titlul „DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A ŞCOLII GIMNAZIALE ,,PAVEL BORDAN” GRĂDINARI, JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN”.

Proiectul este implementat în comuna Grădinari, conform contractului de finanțare nr. 2027DOT/ 14181 din 29.08.2023 în cadrul apelului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe”, prin PNRR/ Pilonul VI. Politici pentru noua generaţie/ Componenta C15: Educaţie/ Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învăţământul tehnic superior/ Investiţia 13. Echiparea laboratoarelor informatice din şcolile de educaţie şi formare profesională (EFP) şi Investiţia 14. Echiparea atelierelor de practică din unităţile de învăţământ profesional şi tehnic Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educaţiei/ Investiţia 9. Asigurarea echipamentelor şi resurselor tehnologice digitale pentru unităţile de învăţământ precum şi Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standardele ecologice de proiectare, construcţie şi dotare în sistemul de învăţământ preuniversitar/ Investiţia 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare şi laboratoarele/ atelierele școlare.

Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de reziliență a sistemului educaţional din Comuna Grădinari, prin dotarea infrastructurii educaţionale, în corelarea cu nevoile prezente şi viitoare identificate, în vederea asigurării participării la un proces educaţional de calitate, modern şi incluziv. Prin îndeplinirea acestui obiectiv se va realiza dotarea cu echipamente TIC, mobilier şi materiale educaţionale a Şcolii Gimnaziale „Pavel Bordan” din Comuna Grădinari, prin achiziţia de mobilier pentru sălile de clasă, spaţiile destinate activităţilor şcolare, şi pentru laboratoare de informatică şi altele decât cele de informatică.

Valoarea totală a proiectului este de 887.389,24 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 745.705,24 lei și valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR 141.684,00 lei.

Perioada de implementare a proiectului este începând de la data de 29.08.2023, respectiv până la data de 31.12.2024.

Persoană de contact: VALENTIN-OVIDIU FIRCA

Date de contact: Telefon: 0255-575.722, E-mail: primariagradinari@yahoo.com

Website: https://gradinari-cs.ro/