Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Apele au intrat în mai multe garaje dintr-un bloc de pe strada Făgărașului. Codul roșu emis pentru această după-amiază, vizează în județul nostru: Reșița, Bocșa, Berzovia, Doclin, Târnova, Ramna, Ezeriș, Ocna de Fier!

Până la acest moment, pe fondul avertizării meteorologice în vigoare, forțe din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic“ al județului Caraș-Severin au fost solicitate să intervină în municipiul Reșița în următoarele situații: evacuarea apei din 11 curți în cartierul Câlnic, pe strada Bistra; evacuarea apei din mai multe garaje dintr-un bloc situat pe strada Făgărașului, după cum informează salvatorii cărășeni.

Canalizarea pluvială nu a făcut față nici în alte zone ale Reșiței, unde apa a inundat străzile!

ACTUALIZARE ORA 18. Bilanțul problemelor create de codul roșu crește, salvatorii cărășeni fiind solicitați să intervină pentru evacuarea apei din 20 de curți de pe 5 străzi din Câlnic, decolmatarea a 6 podețe și evacuarea apei din 2 garaje dintr-un total de 15 afectate, de pe strada Făgărașului.

A fost de asemenea scoasă apa din subsolul unui bloc de locuințe de pe Calea Timișoarei, unde au fost afectate 10 boxe, iar pompierii voluntari din Bocșa au intervenit pentru scoaterea apei dintr-un beci din oraș.

Traficul feroviar a fost de asemenea afectat. „Pe calea ferată Timișoara-Reșița, în zona Moniom din municipiul Reșița, din cauza copacilor căzuți și a aluviunilor, trenul Regio călători 11105 a avut o întârziere de aproximativ 45 minute. (…) Trenul Regio Călători 2169 – Caransebeș-Reșița a fost anulat din cauza lipsei tensiunii pe linia Brebu-Reșița. A fost pus la dispoziția călătorilor un autobuz care efectuează transportul acestora!“, transmite ISU „Semenic“.

JCS-A.M.

FOTO: Rollin Andrei

VIDEO: ISU Semenic