Caraş-Severin, Romania

COTTBUS – La premiera mondială, filmul lui Sabin Dorohoi a emoţionat publicul până la lacrimi. Credem noi că nu e puţin lucru, dacă ţinem seama că este vorba despre un popor pe care cel puţin românii îl descriu ca „renumit” pentru răceală şi distanţă!

Dar căruia regizorul reşiţean se pare că a reuşit să-i atingă latura sensibilă prin filmul care, după premiera de miercuri, aseară a avut parte şi de a doua proiecţie. „Publicul a fost foarte mişcat de povestea din film, mulți nu s-au gândit că emigranţii pot trece prin asemenea drame. Vineri, sala a fost sold out. Se pare că cei care au fost la premieră au răspândit vestea din gură-n gură că le-a plăcut filmul şi la a doua proiecţie s-a umplut sala!”, ne-a spus regizorul impresiile la cald.

Mai mult, televiziunea germană RBB a făcut un reportaj special despre filmul lui Sabin Dorohoi şi subiectul puternic care acesta îl abordează. A fost peste cele mai optimiste aşteptări ale regizorului în privinţa reacţiei stârnite de primul său film de lung metraj. „Doamne ajută şi mulţumesc tuturor care, într-un fel sau altul, au pus umărul la realizarea filmului!”, a încheiat regizorul, aflat la festivalul care continuă până mâine, scurtul dialog pe care l-a purtat cu noi.

JCS-Ionel Ivaşcu