Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asta vor să afle consilierii locali caransebeșeni, administratorul operatorului de salubritate, Mihai Minea, fiind interpelat pe această temă în cadrul ultimei ședințe!

Pe scurt, în urma unui proces pierdut, Transal Urbis a plătit penalități de aproape 700 de mii de lei către Green Ecobauer, pentru două facturi neachitate la timp. Iar consilierul Valentin Dascălu (PSD) a vrut să afle la ultima ședință dacă noua conducere a celor de la salubritate și transport a făcut ceva pentru recuperarea banilor, cu „bătaie către fosta conducere a societății.

„Domnule Minea, ce ați întreprins măcar pentru recuperarea penalităților plătite la Ecobauer?”, a sunat întrebarea venerabilului social-democrat pentru administratorul Transal Urbis, care a răspuns imediat: „Domnule Dascălu, nu stă în puterea mea să întreprind ceva pentru că nu sunt jurist și nu știu împotriva cui să mă îndrept. Dumneavoastră, Consiliul Local, ca acționar unic, ca proprietar, poate ar trebui să faceți treaba asta, eu sunt un administrator”.

Replica lui Minea l-a nemulțumit pe consilierul PSD, care i-a reproșat acestuia că știe doar să ceară fonduri de la primărie și consiliul local. „Dumneavoastră știți numai să cereți! Știți că sumele astea de la Ecobauer trebuie să fie imputate cuiva, penalitățile de sute de mii de lei, nu datoria. Sumele acestea vor trebui recuperate de la cineva”, a spus Dascălu. Mai mult, din sală i s-a strigat lui Minea că era unul din directorii de la Transal Urbis când nu s-au plătit penalitățile și nu a sesizat acest lucru atunci. „Am procesele verbale ale ședințelor, am martori că am spus de nenumărate ori, era director Ilia Vintilă, plătiți această factură! Am înțeles, domnule Dascălu, o să mă consult cu colegul meu, directorul Cosma”, a mai adăugat administratorul Transal Urbis.

JCS-R.M.