Prostul management al şcolilor din Caraş-Severin pare să fie unul dintre subiectele eterne, faptul că nu există an şcolar care să înceapă aşa cum trebuie şi la noi în judeţ, tinde să devină o tradiţie şi totuşi majoritatea celor care ar putea să facă ceva, primarii, ridică din umeri mulţi preferând să amenajeze sediile primăriilor şi nu şcolile.
În anul şcolar 2009-2010, în Caraş-Severin vor exista 525 de şcoli şi grădiniţe care îşi vor deschide porţile să primescă elevii. „Din totalul unităţilor de învăţământ, doar 346 deţin autorizaţie de funcţionare necesitând vizări anuale a ASF“, spune Miţa Vermeşan, director coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică.
Şi totuşi, chiar şi fără autorizaţie aceste şcoli vor funcţiona. Însă nu oricum, ci pe propria răspundere a primăriilor… Cea mai mare problemă a şcolilor din judeţ este apa potabilă. Când alţi elevi din lume folosesc tehnică de ultimă generaţie pentru studiu, ai noştri n-au nici măcar apă curentă sau toalete decente.
Cum este posibil aşa ceva în 2009 ştie se pare, Marian Apostol, liderul Cartel Alfa care, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social a spus: „Mi-am propus să spun în fiecare şedinţă că suntem în situaţia de faţă pentru că se fură prea mult în judeţ şi în ţară“.
Anca Preda
[email protected]