POIANA MĂRULUI – La mijlocul lunii ianuarie 2022, mai exact în 14, Direcţia Silvică organizează licitaţie pentru închirierea respectivei păstrăvării care era cândva de renume în judeţ!
Licitaţia este cu strigare, are loc la sediul Direcţiei Silvice Judeţene, iar preţul de pornire este de 45.000 de euro fără TVA. În plus, se pot înscrie cei care pot depune o garanţie de participare de 100 de mii de lei. Păstrăvăria Poiana Mărului, aflată în administrarea Ocolului Silvic Oțelu Roșu, este amplasată pe un teren intravilan în suprafață de 18.101 mp, pe care sunt edificate mai multe construcţii. Cert este că obiectivul are 35 de bazine, întinse pe o suprafaţă de 4.052 de mp, dar şi canal de alimentare pentru bazinele respective.
Păstrăvăria Poiana Marului a fost înfiinţată undeva între cele două războaie mondiale şi modernizată în 1962. A funcţionat până acum câţiva ani, păstrăvul curcubeu de aici fiind apreciat în întreg Banatul. A fost închisă în anul 2013, trebuia modernizată, dar s-a ajuns la concluzia că în acele vremuri nu a fost rentabilă.
De peste 45 de ani, Direcția Silvică Caraş-Severin produce și comercializează păstrăv de consum, cu o medie anuală de producție de aproximativ 150 – 200 de tone. Specia predominantă este păstrăvul curcubeu, fiind cel mai mare producător de păstrăv de consum dintre unitățile Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. În judeţ mai sunt păstrăvării la Miniş, Văliug, Valea Bei şi Topleţ. Iar cine are bani poate închiria şi la Poiana Mărului, o zonă aflată în continuă dezvoltare.
JCS-Nina Curiţa