Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Salvatorii militari cărășeni au intervenit, vineri, pentru scoaterea apelor din 21 de curți și beciuri din Naidăș, 4 curți și grădini din Prilipeț, o curte și beci din Brădișoru de Jos, un beci în localitatea Slatina-Nera, un beci la Reșița. Dintr-o curte din Anina, apa a fost scoasă de salvatorii voluntari!

Bilanțul intervențiilor în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase este însă cu mult mai amplu, potrivit ISU, în intervenții fiind angrenate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița, Secției de Pompieri Oravița și Gărzii de Intervenție Bozovici, cu 11 autospeciale, 9 motopompe transportabile, 1 motofierăstrău și 42 militari.

Dimineața, județul s-a trezit cu o serie de cursuri de apă care depășiseră cota de atenție, de inundație și chiar de pericol, unele dintre ele fiind în creștere, altele în scădere: Vodnic la Ramna a depășit cota de atenție cu 14 cm (în scădere), Tău a depășit, la Soceni, cota de atenție cu 24 cm (în creștere), Gârliște în localitatea cu același nume a depășit cota de inundație cu 5 cm, Caraș a depășit la Carașova cota de pericol cu 38 cm (în scădere), Jitin depășise în localitatea cu același nume cota de atenție cu 20 cm, Vrăniuț la Ciclova sărise de cota de atenție cu 26 cm, Miniș la Bozovici trecuse cu 2 cm peste cota de inundație (în scădere), Nera la Sasca Montană era cu 39 cm peste cota de atenție.

Drumuri județeneDJ 582 D a cedat acostamentul (partea dreaptă de mers către Crivaia, care s-a prăbușit către lac) pe o porțiune 15-20 metri liniari. S.D.N. Caransebeș – DN 57 B KM 31+500 partea stângă 3/4 din partea carosabilă ocupată cu material adus de viituri, torenți!“, conform centralizării ISU.

Dacă inițial n-au fost probleme vizavi de alimentarea cu energie electrică, la ora 9.50, astăzi, Dispeceratul ENEL anunța că, la Băile Herculane, pe Valea Cernei, 32 de abonați au rămas fără curent din cauza crengilor căzute peste cablurile electrice.
Bolovani și copaci au căzut și pe DN 57A, la Kilometrul 18, fiind îndepărtați de pe carosabil, iar apele au făcut ravagii și în zona Goruia-Secășeni, unde Carașul a ieșit din matcă, și în satul Nicolinț, comuna Ciuchici.

JCS-A.M.