Caraş-Severin, Romania

MOLODVA NOUĂ – Compania din Turcia care va exploata minereul de cupru de la Moldova Nouă este în curs de a obţine avizele necesare. Exploatarea propriu-zisă va începe într-un termen de 36 de luni, spun reprezentanţii administraţiei locale!

Mehmet Egriboyunoglu, reprezentantul filialei deschise de compania Eti Bakir în România, CupruMold Mining SA, s-a întâlnit cu primarul oraşului Moldova Nouă, Ion Chisăliţă. Tema principală a discuţiilor a fost începerea exploatării de cupru în oraşul de la Dunăre, care ar aduce, desigur, noi locuri de muncă în zonă, precum şi șansele dezvoltării economice şi sociale.

„În urma dialogului purtat mi s-au adus la cunoștință următoarele aspecte: exploatarea cuprului de la Moldova Nouă rămâne o prioritate pentru compania turcă, mai ales în condițiile în care au reușit să parcurgă pași importanți în obținerea autorizației. Guvernul României și-a arătat toată deschiderea în sprijinirea companiei (parcursul birocratic) pentru ca exploatarea mineritului să devină cât mai curând un obiectiv materializat. Exploatarea propriu-zisă la Moldova Nouă va fi gata să înceapă într-un termen de 36 de luni, perioadă în care compania se va ocupa atât de asigurarea infrastructurii moderne și performante pentru protejarea mediului înconjurător și a sănătății populației, cât și a infrastructurii necesare exploatării cuprului. Așadar, interesul sporit al companiei pentru orașul nostru și pentru întreaga zonă a Clisurii Dunării arată că avem toate șansele să ne dezvoltăm din mai multe puncte de vedere, atât economic, cât și social. Mai mult decât atât, va exista posibilitatea unor noi locuri de muncă, acasă, lângă familie și cei dragi. E drept că lucrurile nu se pot întâmpla peste noapte și e normal să fie așa. Aceasta e și garanția că exploatarea cuprului la Moldova Nouă e gândită pe termen lung.“, a precizat Ion Chisăliţă, primarul oraşului Moldova Nouă.

JCS-N.M.