Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – După cinci ani, o renumită firmă şi-a redeschis investiția în orașul de la Dunăre. Primarul Chisăliţă i-a convins pe cei de la APTIV Technology Services, care produc componente auto și oferă tehnologie pentru automobile autonome, să se întoarcă la Moldova Nouă!

În urmă cu cinci ani, APTIV, o cunoscută companie desprinsă în 2017 din Delphi Packard, părăsea oraşul de la malul Dunării, din cauza lipsei forţei de muncă. Acest fapt s-a resimţit puternic în nivelul de trai al locuitorilor, oraşul traversând o perioadă dificilă din punct de vedere economic. În urma mai multor discuţii, administraţia locală a reuşit să readucă această firmă în Moldova Nouă, unde există o bază materială, mai exact, halele fostei Delphi Packard, precum şi personal calificat.

Un alt motiv pentru care APTIV a revenit în zonă a fost acela că punctul de lucru de la Moldova Nouă s-a remarcat de-a lungul anilor prin calitatea lucrărilor executate. Startul activității companiei de tehnologie nouă s-a dat la începutul lunii mai, target-ul angajatorului fiind acela de a coopta în echipă cât mai multe persoane, existând așteptări ca numărul angajaților să fie cât mai mare. Beneficiile companiei APTIV sunt oferite în funcție de vechime și performanță, transportul angajaților din întreaga zonă a Clisurii Dunării fiind asigurat de către angajator.

„Mă bucur că am reușit să rezolv o problemă destul de importantă pentru orașul nostru: problema locurilor de muncă, așa cum de altfel mi-am manifestat acest interes și în cadrul primului mandat de primar (Delphi Packard). La momentul actual, în cadrul APTIV din Moldova Nouă lucrează câteva sute de cetățeni, iar compania m-a asigurat nu doar că va rămâne în orașul nostru, ci inclusiv că vrea să-și mărească echipa, ceea ce este un lucru extraordinar. Asta înseamnă că toată lumea câștigă: câștigă și omul de rând, câștigă și mediul privat și așa se dezvoltă lucrurile pe mai multe segmente.“, a subliniat Ion Chisăliță, primarul orașului Moldova Nouă.

Pentru cei interesați de un loc de muncă în cadrul APTIV, CV-urile pot fi depuse la sediul agentului economic din Moldova Nouă, strada Nicolae Bălcescu Nr. 118. Mai multe informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0736 805 201.

JCS-Nicoleta Moraru