Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, prezent zilele trecute în Banat, care speră o creștere a calității serviciilor odată cu finalizarea achiziționării a 131 de garnituri de tren noi!

Discuțiile pe tema transporturilor în zona de vest au adus în prim plan și proiectul Reșiței, pe partea de Reșița Nord – Voiteni – Aeroport și Voiteni – Moravița. Iar din perspectiva posibilei aderări a României la Spațiul Schengen, de la 1 ianuarie, s-a discutat măsura în care CFR Călători este pregătită pentru acest lucru.

CFR Călători trebuie să facă foarte multe lucruri în perioada următoare. În primul rând, CFR Călători are de recuperat foarte mult! Calitatea transportului trebuie să fie una mai bună în România. Probabil cele 131 de garnituri de tren noi care vor veni în lunile viitoare și aceste licitații – unele dintre ele au fost finalizate, altele vor fi – vor schimba această calitate. De 27 de ani, în România nu s-a cumpărat niciun tren nou! În perioada următoare – și mare parte din licitații au fost finalizate tot pe bani europeni – vor fi achiziționate 131 de garnituri de tren noi.“, a spus Grindeanu.

Aflat la preluarea celui de-al doilea mandat, ministrul Transporturilor a amintit și de situația creată de predecesorul său, Cătălin Drulă, în timpul căruia, pe CFR, nu s-a obținut finanțare prin PNRR decât pentru două tronsoane de căi ferate: Caransebeș – Lugoj – Timișoara – Arad și Episcopia Cluj – Bihor.

JCS-A.M.