Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. În 2020, sistemele și dispozitivele inteligente pentru casă sunt mai impresionante și mai cuprinzătoare ca oricând.

Folosirea unui sistem inteligent nu mai înseamnă doar să-i ceri lui Siri sau Alexei să-ți spună vremea sau să cânte noua ta piesă preferată – acum, poți folosi dispozitive inteligente pentru a găti puiul din cuptor, a porni celălalt TV Smart din dormitor înainte de a te băga în pat, a stinge luminile din sufragerie în timp ce urmăriți un film sau vă aspirați pardoselile.

Dispozitivele inteligente de acasă oferă un sentiment de confort, în special atunci când comandă pizza sau îți sună sora, dar în 2020 pot aborda și sarcini mai serioase, cum ar fi să acționeze ca sistem de securitate la domiciliu atunci când ești plecat în afara orașului. Cu alte cuvinte, nu mai sunt doar pentru distracție – îndeplinesc și unele nevoi substanțiale.

Înainte de a le enumera, trebuie să definim ce înțelegem prin dispozitive inteligente, față de sisteme inteligente. Un sistem inteligent este centrul de comandă general care controlează produsele tale individuale, cum ar fi Alexa sau Asistentul Google. În esență, un sistem inteligent este către ceea ce vorbești atunci când vrei să se întâmple ceva. Un dispozitiv, pe de altă parte, este un produs individual care raportează înapoi la sistemul respectiv – gândiți-vă la becurile Philips Hue.

Acum, să începem lista cu cele mai bune sisteme inteligente pentru casă din 2020, astfel încât să poți decide singur ce sisteme și produse îți vor îmbunătăți cel mai mult viața.

Cum să alegi cel mai bune sistem inteligent pentru casă

Dacă vrei să achiziționezi un sistem smart-home, va trebui să analizezi recenziile și integrările sale. Recenziile îți vor arăta cât de bună este tehnologia, pe când informațiile de integrare îți vor arăta la câte produse îți vei putea conecta efectiv sistemul.

Pe măsură ce cauți integrări, ar trebui să iei în considerare orice dispozitiv inteligent pe care îl ai deja, care ar putea fi compatibil sau nu cu sistemul. Astăzi, cele mai bune sisteme inteligente de casă sunt alimentate de tehnologie de ultimă generație și oferă o listă lungă de posibilități de integrare a terților. De exemplu, Alexa Amazon și Asistentul Google se conectează la termostate inteligente precum Nest Ecobee4 – nu doar la termostate fabricate de propriile companii.

Dacă dispozitivele tale se conectează, funcționează bine împreună și sunt ușor de utilizat, experiența ta inteligentă de acasă va rula mult mai ușor.

Iată 3 sisteme majore de casă inteligentă pe care le recomandăm.

1. Amazon Alexa

Cu peste 20.000 de integrări terțe, Alexa este, fără îndoială, unul dintre cele mai cuprinzătoare ecosisteme de casă inteligentă disponibile. Deși probabil ai auzit de utilizarea Alexa sub formă de difuzoare („Alexa, cum e vremea astăzi?”), este posibil să nu știi că Alexa este acum încorporat într-o mulțime de alte produse inteligente, inclusiv  termostate (Ecobee4) și TV-uri Smart (Fire TV).

Alexa face ca fiecare aspect al casei tale inteligente să fie ușor de accesat și controlat. Poți folosi Alexa pentru a vorbi cu aplicații precum Spotify, la fel de ușor pe cât îi poți cere să stingă luminile. Deoarece ecosistemul Amazon este unul dintre cele mai răspândite din industrie, majoritatea produselor inteligente se integrează perfect cu Alexa, inclusiv produse fabricate de Philips, Samsung, Nest și Schlage – ceea ce înseamnă că Alexa îți poate închide garajul, îți poate bloca ușile și poate regla temperatura casei. Pentru a ști dacă Alexa va funcționa cu un anumit dispozitiv, trebuie doar să cauți eticheta „Funcționează cu Amazon Alexa”.

În cele din urmă, abilitatea Alexa de a se integra și de a vorbi cu majoritatea celorlalte dispozitive și aplicații inteligente (Alexa are cele mai multe integrări terțe față de orice alt sistem inteligent) o face una dintre cele mai bune alegeri pentru casa ta inteligentă.

2. Asistentul Google

Dacă există vreun concurent al Alexei, acesta este Asistentul Google. Chiar dacă Asistentul Google are mai puține integrări de la terți, poate răspunde adesea la întrebări și poate completa comenzi pe care Alexa nu le are integrate, datorită dominației majore Google asupra industriei motoarelor de căutare.

Cercetările au constatat că Asistentul Google are de 5 ori mai multe șanse să dea un răspuns corect decât Alexa. De asemenea, Asistentul câștigă atunci când vine vorba de înțelegerea modului în care oamenii vorbesc în mod natural.

Asistentul se poate integra și cu produse de la majoritatea mărcilor importante, inclusiv Philips, Belkin, August, Nest și aplicații populare precum Spotify și Uber.

3. Samsung SmartThings Hub

Acest sistem Samsung unește o mare varietate de dispozitive inteligente de la diferite mărci, inclusiv termostate inteligente, router Wi-Fi, becuri și dispozitive de securitate. Utilizatorii cu sistemul inteligent Samsung primesc un suport de perete SmartThings Hub și pot obține acces complet la dispozitivele inteligente conectate la hub prin intermediul aplicației SmartThings, pe IOS sau Android.

SmartThings Hub de la Samsung și-a dezvoltat în ultimii ani propriile oferte de dispozitive inteligente. De fapt, gama de produse Hub a crescut recent odată cu adăugarea mufei Wi-Fi SmartThing, a becului SmartThings și a unei camere SmartThings.

Prin SmartThings Hub, poți seta, de asemenea, dispozitive inteligente compatibile pentru a face diverse acțiuni, cum ar fi pornirea sau oprirea atunci când intri sau ieși dintr-o cameră. Poți da comenzi vocale hub-ului sau aplicației SmartThings direct din perete, sau poți, de asemenea, să integrezi Amazon Alexa sau Asistentul Google în sistem.