Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – E opinia ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre drumul care leagă Timișoara de Craiova. Grindeanu a făcut declarația chiar la Caransebeș, punct important în realizarea drumului de mare viteză, cu două din cele patru loturi în care a fost împărțit drumul!

„Ce ne doare pe noi aici cel mai mult, în zona asta, e Drumul Expres Lugoj-Craiova, care ne leagă de autostradă la Lugoj și pe partea cealaltă, spre București. Am segmentat, de la Filiași la Severin, de la Severin la Domașnea, de la Domașnea la Caransebeș, de la Caransebeș la Lugoj. Trei din patru loturi sunt deja în faza birocratică de acte de SF, al patrulea, în perioada imediat următoare va fi închis și acest proiect. E important pentru noi. Nu există un proiect mai important, în acest moment, pentru Banatul Montan decât acest drum expres, care are finanțare prin Programul Operațional Transport, de la Filiași până la Lugoj.”, a precizat ministrul Transporturilor.

Banii pentru realizarea acestui drum de mare viteză sunt asigurați prin Programul Operațional Transport, iar odată realizat va contribui la dezvoltarea economică a zonelor tranzitate prin asigurarea accesului persoanelor şi mărfurilor la reţeaua TEN-T.

JCS-R.M.