Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Aceasta este una dintre mărturisirile făcute de omul de afaceri reşiţean Cristian Oneţiu cunoscutei realizatoare TV Denise Rifai, în cadrul emisiunii „40 de întrebări“!

Ce-i lipseşte unui milionar reşiţean în Dubai? A fost una dintre întrebările adresate omului de afaceri, cu o avere estimată la peste 100 de milioane de euro, care a sărit demult de pe malurile Bârzavei în topurile revistelor Forbes şi Capital. „De multe ori îi lipseşte mirosul râului care trece prin Reşiţa, priveliştea locurilor unde a crescut. De aceea când mai vin din Dubai trec prin Reşiţa. Ce îi lipseşte copilului sărac care a plecat din Reşiţa este permanenta căutare a ceea ce se poate mai bine pentru el şi pentru cei din jur. A fost o permanentă căutare, în ultimii 20 de ani, de mai bine, pentru că mereu am văzut că există loc de mai bine. Că pot să am mai multe, să fac mai multe, să experimentez mai multe“, a spus Cristian Oneţiu.

Şi, totuşi, dorul de Reşiţa îl face să revină acasă cu un proiect pentru tineri. „Acum, băiatului din Reşiţa cred că îi lipseşte şi ce vrea să facă acum este să contribuie mai mult la fiecare etapă din care a plecat spre următoare etapă din care a plecat. Şi de aceea şi vreau să fac ceva acolo, foarte interesant, pentru a stimula spiritul antreprenorial al tinerilor: un fel de accelerator pentru tinerii între 14 şi 18 ani în care să îşi pună mintea la contribuţie şi în care să aibă o şansă puţin mai mare, pentru a reuşi într-un oraş micuţ, aflat la capătul liniilor ferate, având însă mult potenţial chiar şi acolo“, a mai spus milionarul reşiţean.

Născut în 1978 la Reşiţa, omul de afaceri care în prezent locuieşte în Dubai, povesteşte în cadrul emisiunii amintite mai sus despre eşecurile avute, despre succesul care l-a propulsat unde este acum, despre lecţiile pe care le-a învăţat de la viaţă. Însă, mereu a avut spiritul antreprenorial şi a învăţat să facă bani încă din copilărie, vânzând haine la Ocico în Reşiţa, după ce s-a supărat că tatăl său refuzase să îi dea 12 lei să meargă la Cinema Dacia cu o fată… Dar de-a lungul vieţii a şi pierdut mulţi bani, a cunoscut şi gustul umilinţei.

Cristian Oneţiu: un om cu o poveste de viaţă exemplu pentru mulţi, un reşiţean care mai duce dorul oraşului aflat „la capătul liniilor ferate“.

JCS-Nina Curiţa

FOTO: Facebook Cristian Onețiu