Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este întrebarea pusă ministrului Marcel Vela de un cărăşean prezent la inaugurarea Clinicii Nera, omul spunând că a fost nevoit să ocolească prin Serbia pentru că „în zona Oravița-Moldova Nouă, se circulă cu mașini grele, unde se face drumul, dacă ține un an-doi ce facem?“!

Iar ministrul Vela a garantat că infrastructura Caraşului va fi altfel. A garantat pentru proiecte, pentru implicarea preşedintelui CJ, pentru sprijin, pentru găsirea de soluţii…

„Într-adevăr, infrastructura din județul Caraș-Severin lasă de dorit, este un fapt cunoscut de toată lumea, pentru că fie nu s-au făcut investiții, fie dacă s-au făcut, s-au făcut să nu zic prost, s-au făcut mai puțin corect. Vă garantez că noul președinte al Consiliului Județean va lua toate măsurile necesare pentru reglementarea și corectarea tuturor lucrărilor care nu au fost făcute corect. În același timp, va veni cu proiecte de infrastructură pe care le va susține Guvernul Orban și dl ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan, aici de față, dar și ministrul Fondurilor Europene. După depunerea jurământului de către noul președinte al CJ, vă garantez că se va schimba foarte mult această perspectivă vizavi de infrastructura din Caraș-Severin“, a spus Marcel Vela.

Ministrul a garantat şi ca senator că va ajuta la găsirea de soluţii: „Vă garantez și ca senator de Caraș-Severin, împreună cu colegii de aici care vor fi la CJ, că găsim soluții și pentru drumurile naționale sau județene, o să fie în următorii patru ani o gândire unitară de dezvoltare a infrastructurii, există un masterplan pentru tot județul Caraș-Severin și va fi și un plan de dezvoltare a infrastructurii rutiere și la nivelul CJ. Pentru a putea CNI să reabiliteze drumurile cărășene are nevoie în primul și-n primul rând de o cerere, dacă nu există această cerere CNI nu poate veni pe drumul local sau județean să reabiliteze“.

Aşadar, garanţii există!

JCS-Nina Curiţa