Caraş-Severin, Romania

VEST – Agenția Domeniilor Statului (ADS) a scos la licitație un nou lot de terenuri agricole, în mai multe județe ale țării, din cele 53.000 de hectare (ha) pe care le are în administrare!

Recent a fost anunțată lansarea cu strigare pentru al doilea lot de terenuri agricole disponibile în mai multe judeţe, printre care se numără şi Caraș–Severin. Terenurile oferite spre concesionare sunt atât agricole, cât şi neagricole, suprafeţele aflându-se în zona localităţilor Oraviţa, Vărădia şi Forotic. Documentele de participare la licitaţie trebuie depuse până la data de 13 ianuarie 2023. Valoarea garanţiei de participare este de 173.720 de mii de lei. Societatea comercială în raza căreia sunt amplasate terenurile scoase la licitaţie de ADS este SC Agrograd din Grădinari.

Un alt lot de terenuri oferit spre concesionare se află în raza unei societăţi din Clopodia şi se întind atât în judeţul Timiş, cât şi în localităţile Doclin şi Forotic din Caraş-Severin. Pentru acest lot, garanţia de participare depăşeşte 1,6 milioane de lei, iar data limită pentru depunerea documentelor este 19 ianuarie 2022. De această dată, redevențele minime sunt cuprinse între 516 kg grâu/ha/an și 589 kg grâu/ha/an.

Judeţul nostru este inclus de ADS în topul județelor cu cele mai mari suprafețe agricole ce pot fi concesionate pentru a deveni adevărate oportunități de afaceri pentru întreprinzătorii care doresc să investească în agricultură. Cei interesați să concesioneze astfel de terenuri trebuie ca în primul rând să urmărească site-ul www.domeniilestatului.ro, unde sunt afișate informații despre licitații și terenuri. Licitațiile sunt organizate la sediul ADS, acestea fiind adjudecate de către cei care oferă cea mai mare redevență.

JCS-Nina Curiţa