Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Pe POR, zona de vest a contractat dublul alocărilor inițiale, după cum au putut constata cei de la ADR Vest, care au făcut un scurt bilanț al exercițiului financiar european aflat încă în derulare!

Regiunea stă chiar foarte bine, fiind deja contractate peste 900 de proiecte pentru cele patru județe ale regiunii, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cumulând o valoare de 1,15 miliarde de euro, față de cele 654 de milioane alocate inițial.

Chiar dacă județul nostru a depus cele mai puține proiecte dintre județele din Regiune (127), valoarea lor totală a fost de 244,19 milioane de euro, sumă ce depășește Aradul care a reușit să atragă ceva mai puțin, 219 milioane de euro, cu mult mai multe proiecte contractate (161). Grosul finanțărilor, aferente unui număr mult mai mare de inițiative, au mers către Timiș, cu 357 de proiecte valorând aproape 350 de milioane de euro, și Hunedoara, cu 261 de proiecte, valorând peste 332 milioane de euro.

„Regiunea Vest stă foarte bine în ceea ce privește procentul sumei contractate raportat la suma alocată prin program, remarca Sorin Maxim, șeful ADR Vest. Să ne reamintim că inițial avusesem alocate 654 milioane de euro, ceea ce era oricum un record pentru regiunea noastră prin Regio-POR, iar suma contractată a ajuns la aproape 1,15 miliarde de euro, cu 78%mai mult, procent ce ne plasează pe locul 2 la nivel național. În ceea ce privește ținta de absorbție, suntem la 96% din ținta pentru acest an, dar ne așteaptă un 2023 în care trebuie să muncim și mai mult împreună cu beneficiarii, pentru ca investițiile să se traducă în rezultate concrete pentru toți locuitorii regiunii“.

JCS-A.M.