Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Organizația județeană a PUSL se află în faza de definitivare a listelor de candidați pentru alegerile locale!

Apropiatele alegeri locale și europarlamentare se află în centrul atenției și pentru filiala județeană a Partidului Umanist Social Liberal (PUSL). Întrucât acestea urmează a avea loc în prima decadă a lunii iunie și nu în toamnă, pregătirile au loc într-un ritm accelerat, mai cu seamă în ceea ce privește localele, afirmă președintele organizației, Victor Torcea (foto). „Am preluat conducerea partidului în urmă cu un an, cu 11 organizații, iar între timp am ajuns la 40. Încă mai avem de lucru și ne străduim să mai creștem în perioada rămasă până la demararea campaniei electorale. Chiar dacă suntem considerați un partid mic, cu șanse mici, eu sunt optimist. Considerăm că fiecare partid are șansa lui, vrem să reconfirmăm că existăm și că partidele mari trebuie să țină cont de noi.“, a declarat acesta.

PUSL va face o campanie civilizată, axată pe realizări și proiecte și nu pe atacuri la persoană, promite acesta. „Noi o să ne spunem cuvântul, nu o să înjurăm, nu o să țipăm, cum vedem la anumite partide care cresc așa, ca Făt Fumos din poveste. Sigur, am mai avut astfel de partide în istoria noastră politică de după 1990, care au fost tot așa, cu creștere spectaculoasă după care au dispărut. Noi, în alegerile din 2020, am reușit să urcăm pe podium Caraș-Severinul, în sensul să aibă primari, viceprimari și 20 de consilieri. Cred că anul acesta vom avea un scor mai bun!“, susține și europarlamentarul Maria Grapini, coordonatorul organizației județene, din partea conducerii centrale PUSL.

Pentru obținerea acestui scor mai bun, umaniștii continuă să-și lărgească bazinul electoral atât prin creșterea numărului de membri și, respectiv, de organizații, cât și prin extinderea numărului de simpatizanți care, chiar dacă din diferite motive nu doresc să fie membri de partid, să-l poată susține în campanie și, mai cu seamă, la vot. Dacă, în urmă cu o săptămână, după vizita în județ a europarlamentarului PUSL Maria Grapini, aceasta a preluat și transmis spre validare conducerii centrale o primă listă cu candidați PUSL pentru alegerile locale, o a doua se află în prezent în curs de definitivare.

JCS-B.P.