Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Administraţia locală a decis zilele trecute rectificarea bugetului local de venituri şi cheltuieli pe acest an cu suma de 1.117.900 lei!

Şedinţa de îndată a Consiliului Local Reşiţa a avut un singur punct pe ordinea de zi, cel referitor la rectificarea bugetului local. Aleşii locali au votat unele modificări atât la venituri, cât şi la cheltuieli.

Primul capitol abordat de aleşii locali a fost învăţământul, unde cheltuielile au fost suplimentate cu suma de 75.000 lei, bani care vor ajunge la Creşa Banatului Montan. Pentru cei mai buni elevi, administraţia locală a alocat sumele necesare pentru participarea acestora la olimpiadele şi concursurile naţionale pentru şase unităţi de învăţământ din municipiul Reşiţa: Colegiul Tehnic, Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz“, Colegiul Economic al Banatului Montan, Liceul Teologic Baptist, Şcoala Gimnazială „Marius Şandru“ şi Liceul de Artă „Sabin Păuţa“.

Şi cultura a mai primit bani. De pildă, Forumului Democrat al Germanilor din Caraş-Severin i s-au alocat 8.000 lei pentru evenimentul care marchează 150 de ani de la fabricarea primei locomotive cu abur la Reşiţa, iar pentru participarea tinerilor reşiţeni la Festivalul European de Muzică pentru Tineret din Neerpelt, Belgia, Consiliul Local a votat banii necesari, aici suma iniţială fiind de 32.800 lei, la care s-au mai adăugat 12.000 lei.

Nu au fost uitate nici obiectivele de investiţii. De pildă, reabilitarea şi modernizarea Căminului 2 de locuinţe sociale din cartierul Mociur, unde s-a mai decis suplimentarea cheltuielilor cu 397.200 lei. Străzile Mihai Viteazul şi Şomeşului au mai primit şi ele pentru reabilitare încă 55.000 lei. Serviciile de expertiză tehnică, audit energetic şi consultanţă PNRR pe componenta 5 Valul renovării- renovarea energetică a clădirilor publice la Colegiul Naţional Mircea Eliade-Corp C, Şcoala Gimnazială Nr.12, Grădiniţa cu Program Normal Pinochio şi Grădiniţa cu Program Prelungit Riki-Priki, au fost alte obiective pentru care aleşii reşiţenilor au votat suplimentarea de fonduri. Cu 160.000 lei s-a plusat la studiul de fezabilitate parcare supraetajată „Domeniul turistic Semenic“, ajungând la un plan rectificat de 440.000 lei, iar în ceea ce priveşte consultanţa PNRR-componenta 10-Fondul Local, înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, s-au mai repartizat alţi 154.700 lei.

JCS-Nicoleta Moraru