Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Cazare, masă și dotări pentru angajații de la punctul aeromedical SMURD de pe Aeroportul Caransebeș. Adică aproape 80.000 de lei alocați de Consiliul Local Caransebeș pentru buna funcționare a punctului aeromedical, pe ultimele două luni ale acestui an!

Mai precis, 51.850 lei sunt necesari pentru cazarea și masa pentru cinci angajați ai punctului aeromedical, încă 26.500 lei fiind pentru dotări gen combină frigorifică, cuptor cu microunde, expressor, mașină de spălat, plită electrică, hotă, fișet metalic, computere, imprimante, laptopuri, scaune directoriale de birou sau lenjerii de pat. Chiar dacă proiectul a fost votat de toți consilierii, unii dintre aceștia au cerut lămuriri de la primarul Felix Borcean asupra acestei alocări de fonduri, care se face prin Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

„Pentru ce sunt acești bani, domnule primar?”, a fost întrebarea social-democratului Valentin Dascălu. Iar edilul Caransebeșului le-a explicat foarte clar: „Am discutat inclusiv cu Raed Arafat, și eu am vrut să mă dumiresc puțin. S-a dat o ordonanță, hotărâre de guvern, nu știu exact, prin care se pot aloca de către UAT-uri, pe o perioadă determinată, până la intrarea sub jurisdicția și controlul financiar total al Ministerului de Interne al acestor unități. Până atunci, UAT-urile, prin partenerele din proiect, adică spitalele, pot aloca sume pentru întreținere, dotare cu mobilier sau aparatură, dar și pentru cazarea și masa personalului acestor unități SMURD. În cazul Caransebeșului ar fi cinci persoane, în perioada în care sunt aici, nu permanent. Avem acești bani, putem să ajutăm, n-are rost să ne mai uităm în spate”.

Liberalul Puiu Paica a vrut să afle dacă mai sunt și alte consilii locale care ajută acest punct aeromedical ce deservește patru județe din zona de vest, răspunsul venind tot de la Felix Borcean. „E o mândrie pentru noi să susținem treaba asta, ne obligă și ne bucură că această unitate SMURD e aici, dar aveți dreptate. Nu e normal ca doar Caransebeșul să susțină, măcar din județul nostru să fi fost altcineva, poate Consiliul Județean, dacă nu din celelalte județe limitrofe pe care le deservește unitatea SMURD de la Caransebeș”, a spus primarul, argumentele fiind de ajuns, așa cum am spus, pentru aleșii locali, care s-au declarat în unanimitate în favoarea alocării banilor.

Mai trebuie adăugat că Primăria Caransebeș a finalizat deja, tot din bugetul local, reparația hangarului 1 de pe aeroport, destinat noului elicopter SMURD care urmează să sosească în scurt timp la Caransebeș.

JCS-Răzvan Mihalcea