Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – 3,8 milioane de lei a alocat municipalitatea din Caransebeș pentru extinderea rețelei de gaz, din care mai bine de jumătate din sumă a fost bugetată în acest an!

Primarul Felix Borcean spune că ar prefera să plătească toată suma în 2022, chiar dacă asta ar însemna ca administrația locală să încheie anul cu deficit bugetar. „La gaz avem extinderea rețelei în Valea Cenchii, Gară, Teiuș. 3,8 milioane de lei, din care două milioane bugetate anul acesta, și în funcție de lucrări, dacă se finalizează până la sfârșitul anului mai alocăm diferența, dacă nu, va rămâne ca investiție în continuare, aș prefera să fiu pe deficit bugetar anul acesta”, a spus edilul.

Chiar și cu investiția primăriei, rețeaua de gaz nu va ajunge până în fața caselor din cele trei zone. Pentru Teiuș, rețeaua va fi realizată până la Vila Popov, pentru Gară, până înainte de OMV, iar pentru Valea Cenchii, până la fostul depozit de muniție. Mai departe e nevoie și de un efort al distribuitorului de gaz, dar și de unul al cetățenilor din cele trei cartiere. „Este o extindere care se oprește într-un punct mai apropiat sau mai depărtat de gospodăriile oamenilor, dar dacă există o voință comună se va face extinderea, plus că extinderea revine și operatorului de gaz, trebuie doar depuse cereri. Noi ducem rețeaua în cartierul respectiv, nu o să putem noi să ducem toată povara gazului în spate, deja e un efort foarte mare, mi se pare mult și 3,8 milioane de lei cât costă doar această operațiune, presiunea e extrem de mare pe bugetul local”, a precizat Felix Borcean.

În momentul de față, firma din Reșița care a câștigat contractul se ocupă de faza de proiectare, aceasta având ca termen limită de finalizare a proiectării jumătatea lunii aprilie.

JCS-R.M.