Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Supărarea edilului Caransebeșului a apărut după ce unii dintre aleșii județeni au fost mai interesați de anumite comune decât de municipiul în care trăiesc, atunci când a fost vorba de alocarea bugetară de zilele trecute!

Felix Borcean a dat exemplul amendamentului pentru comuna Armeniș, făcut de liberalul Ioan Cojocariu, nimeni altul decât directorul casei de cultură din Caransebeș, instituție aflată chiar în subordinea primăriei.

„N-am înțeles de ce niciunul dintre consilierii județeni din Caransebeș nu a argumentat în favoarea Caransebeșului. Ba mai mult, au făcut amendamente pentru comune precum Armeniș, când 200 de oameni din Armeniș, sau poate cifra e prea mare, lucrează la spitalul din Caransebeș. Și încerci să muști din bugetul Caransebeșului. Sau pentru Buchin, care știm cu toții că are o halcă mare din fostul Caransebeș și pe terenul căruia s-au dezvoltat o grămadă de firme, deci bugetul Buchinului nu este deloc unul mic. Astea sunt lucrurile care mă deranjează. Am mai spus, la Caransebeș se educă cetățeni din Valea Timișului și Valea Bistrei, la Caransebeș se tratează mulți dintre ei, aici se distrează, aici țin nunți și botezuri, aici vin la cumpărături, și tot noi să fim cei mai năpăstuiți când vine vorba de alocări bugetare. Nu e normal”, a declarat Felix Borcean. Un alt amendament a venit de la caransebeșeanul Chimigeriu în favoarea comunei Berzasca.

Caransebeșul este, sau ar trebui să fie, reprezentat în Consiliul Județean Caraș-Severin de patru consilieri: Ioan Cojocariu (PNL), Ovidiu Chimigeriu (PNL), Marius Isac (PNL), care este și vicepreședinte CJ, și Mihai Bona (Pro România).

JCS-R.M.