Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În urma ei, în weekend, 23 de conducători auto au devenit pietoni, 7 rămânând fără permis pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 7 pentru viteză excesivă, iar restul pentru diverse alte motive!

Pe parcursul sfârșitului de săptămână care tocmai s-a încheiat, polițiștii și jandarmii din Caraș-Severin au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru siguranța publică în județ. În cadrul celor 26 de acțiuni și controale, au fost legitimate peste 750 de persoane și verificate peste 360 de autovehicule. În urma acestora au fost aplicate 337 de sancțiuni contravenționale, amenzile cumulând peste 118.000 de lei. 84 dintre sancțiuni au fost pe linie de ordine publică, 230 pe linie rutieră, iar restul au vizat încălcarea altor norme.

„248 de persoane au fost testate cu dispozitivele alcooltest și 40 au fost testate cu cele DrugTest. Au fost reținute 23 de permise de conducere, dintre care 7 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice și a altor substanțe, alte 7 pentru depășirea limitelor de viteză și celelalte pentru alte abateri. Pentru neregulile constatate au fost retrase 6 certificate de înmatriculare!“, informează Poliția județului, exemplificând câteva cazuri.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.24, polițiștii reșițeni au tras pe dreapta, pe Bulevardul Republicii, autoturismul condus de un bărbat de 39 de ani din Anina, dinspre Intim spre Câlnic. Cu prilejul verificării documentelor, oamenii legii au putut constata că bărbatul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai rău decât atât, „bărbatul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și conducerea sub influența băuturilor alcoolice.“, transmite IPJ CS.

Iar sâmbătă, la ora 18.20, un motociclist care circula pe Calea Timișoarei din Caransebeș a intrat în colimatorul polițiștilor rutieri din municipiu după ce n-a oprit la semnalul regulamentar. Motociclistul, care circula dinspre Centrul Civic spre Jupa, și-a schimbat traseul luând-o pe mai multe străzi din oraș, după care a abandonat motocicleta, moment în care a fost imobilizat de polițiști. „Conducătorul motocicletei, un tânăr de 18 ani, din municipiu, nu deținea permis de conducere corespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul. De asemenea, motocicleta care nu figura înmatriculată în circulație și pentru care nu deținea documente de proveniență a rămas în custodia poliției. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările și în acest caz.“, detaliază Poliția Caraș-Severin.

Iar duminică, la 4.20 dimineața, cine n-avea somn? Un autoturism care circula haotic a fost observat pe strada Țarinei, de către polițiștii din Caransebeș. Aceștia „au pornit în urmărirea lui, fiind oprit în scurt timp. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 40 de ani, din Caransebeș, care emana halenă alcoolică. La testarea alcooltest s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital în vederea prelevării mostrelor biologice, bărbatul refuzând recoltarea. Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru refuzul conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.“, a încheiat IPJ CS.

JCS-A.M.