Caraş-Severin, Romania

MĂURENI – Penele, nu de barză, ci cele de curent, sunt o problemă frecventă în comună. Să fi fost pala de vânt generată de aripile berzei suficientă pentru a da peste cap alimentarea cu energie electrică pe strada Gării din comună?

Comuna Măureni a ieșit deasupra peisajului cărășean cu multe lucruri bune care s-au petrecut în ultima vreme. Însă gâlceava s-a iscat de multe ori pe tema penelor de curent, a problemelor rețelei care i-a lăsat pe unii fără electrocasnice, pe alții cu facturi cu cifre de ți se învârteau ochii mai ceva decât roata vechiului contor analogic. Lucru care a generat de câteva ori adevărate răscoale în comună, care au fost însă tratate cu spatele, fără explicații de la distribuitor. Ei, bine, zilele trecute, curentul a fost din nou în centrul dezbaterilor încinse.

„Către cetățenii comunei Măureni, vă informăm că o barză s-a lovit de firele de curent, cauzând o întrerupere temporară a energiei electrice pe strada Gării. Am sesizat către echipa Enel și aceștia lucrează deja pentru a remedia problema cât mai rapid posibil. Vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere!“, transmitea primăria comunei cărășene.

Mesajul însă nu a generat doar mulțumiri, ci și dispute pe tema penelor de curent care se țin lanț în Măureni. „Și la Șoșdea (sat aparținător de Măureni – n.r.) se întrerupe de 3 sau 4 ori pe zi, este groaznic!“, nota, nemulțumită, Elena Popescu. „De toate penele de curent din ultima perioadă, tot berzele sunt vinovate?“, întreba, mai mult retoric, Oana Carmen Tița. „Cine știe adevărata cauză? Nici nouă nu ne spun!“, a fost răspunsul dat de Primăria Măureni.

Poate că într-o zi, cineva din spatele năbădăioaselor butoane ale distribuitorului de energie va fi suficient de deschis încât să lămurească și dilema penelor. Subliniem: nu de barză, ci de curent!

JCS-A.M.