Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Consilierii locali au aprobat cheltuielile aferente realizării unei legături între nucleele urbane Govândari și Centrul Civic!

Punerea în operă a Componentei 2 a proiectului – promenadă Bârzava și pasarele – a intrat în linie dreaptă odată cu aprobarea, în ședința de joi a Consiliului Local, a valorii totale a proiectului, respectiv a asigurării din bugetul local a sumelor declarate neeligibile pe parcursul implementării proiectului. Din valoarea totală, de 82,272 mil. lei, 68 mil. sunt eligibili, contribuția proprie a municipiului în proiect (2% cofințare plus costuri neeligibile) fiind de 15,558 mil. lei.

Primul obiect de investiție îl reprezintă „Promenada Bârzava“ și vizează amenajarea de alei pietonale și piste pentru biciclete pe ambele maluri, pe o lungime de circa 4,6 km, dar și conectarea acestora la traseele montane existente pe dealurile din proximitate.

Obiectul de investiție „Pasarele“ urmărește asigurarea continuității promenadei, prin realizarea a 6 pasarele noi, cu structură metalică și o arhitectură deosebită, care le vor înlocui (și completa) pe cele 4 existente, construite între 1964-1974. Lucrările de execuție sunt estimate pentru o perioadă de 24 de luni, conform proiectului tehnic.

Inclusă inițial în proiectul „Realizarea unei legături între nucleele urbane Govândari și Centrul Civic din Municipiul Reșița“, reconversia funicularului va face obiectul unei abordări separate. Deocamdată, putem menționa însă că, în perioada 26-28 iulie, spațiul din proximitatea pilonilor acestuia va fi animat în cadrul primei ediții de Street Delivery Reșița, pentru a celebra ultimul an al funicularului înainte de intrarea în șantier de renovare și conversie. Proiectul „Fantasticul Funicular – Ultimul an în straie vechi“ este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cu cofinanțare din partea Primăriei Reșița.

JCS-Walter Fleck

1 Comentariu

  1. Dar onor consilierii locali când vor aproba și urbanizarea cartierului Cuptoare? Asfalt măcar și gaz…cu apa și canalizarea făcute de firma lui John, John Crina The Great, ne-am lămurit!

Adaugă comentariu