Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În 2022, taxele și impozitele reșițenilor rămân neschimbate. Se scumpește doar transportul local!

În ultima ședință de consiliu local, s-a votat scumpirea, de la 1 ianuarie, a biletelor și abonamentelor la transportul public local. Astfel se scumpește biletul de autobuz de la 2 lei la 2,5 lei și abonamentele după cum urmează: abonamentul pe cinci zile de la 15 la 18 lei, cel pe șapte zile de la 20 la 25 de lei și cel pe o lună de la 75 la 90 lei. Prețurile biletelor de autobuz nu s-au mai modificat din 2011, iar cheltuielile au crescut mult mai ales în ultimul an, a spus o voce în cadrul ședinței menționate, argumentând astfel decizia aleșilor locali.

„Subvenționăm cam 80% din transportul pensionarilor, iar elevii au transport gratuit. Dar gratuitatea vine preponderent de la bugetul local sau cu intermitențe de la bugetul Ministerului Educației. În plus, au crescut prețurile la combustibili. Toate acestea au rezultat din analizele de cost făcute de colegii mei de la Transport Urban Reșița. Ne vom alinia la prețurile medii din țară care sunt de 2,5 lei sau chiar 3 lei costul unei călătorii”, a declarat primarul Ioan Popa la final de ședință.

Acestea sunt singurele tarife care se vor majora anul viitor. Taxele și impozitele locale vor avea aceeași valoare ca și până acum.

JCS-Ionel Ivașcu