Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – 29 de milioane de lei, sumă record, vor fi dați de la județ Direcției Județene de Drumuri. Alocarea se va face în ședința de Consiliu Județean (CJ) din 30 ianuarie pentru reparațiile în așteptare pe contractul cadru. Pe acel contract, au mai rămas 11 milioane de lei, lucru apreciat pozitiv de președintele Romeo Dunca!

„Sper ca, în viitoarea ședință, să fie aprobată această alocare pentru reparații. Rog primarii din județ să vină și să susțină acest buget, pentru că este unul în care noi am pus accent pe nevoia de a repara drumurile.”, afirmă Dunca.

Din spusele sale, reținem că în curând va fi semnat contractul pentru drumul Răcășdia-Vrăniuț. Se știe constructorul, iar prețul de ofertare a fost de 14 milioane de lei, cu aproape 25% mai mic față de prețul de strigare de 19 milioane. Motiv întemeiat în opinia președintelui CJ pentru ca societatea Maxagro să fie din nou văzută la treabă. Pentru drumul în cauză, au fost alocați 8 milioane de lei, iar suma rămasă va fi luată în considerare în bugetul pe anul viitor. Dunca estimează că noi economii vor fi făcute pe tronsonul respectiv, întrucât acolo a fost introdus material care în DALI figura că trebuie schimbat.

Conform președintelui CJ, 2 milioane de lei au fost alocați pentru drumul din Ciudanovița, aflat în licitație. Drumul Oravița-Brădișor va fi reparat, vor fi terminați cei 1,6 km rămași între Forotic și Comorâște, se va face intravilanul la Ohabița și legăturile extravilane la Apadia și Delinești. „Vom face și cei 3 km de rigole betonate la Moldovița care merg spre drumul principal și care va fi reabilitat începând de anul acesta. La Târnova, luăm în calcul să turnăm asfalt pe cei 3,3 km care sunt cu piatră cubică. Ne gândim să lucrăm și la Dezești și să turnăm asfalt pe 3 km la Gârnic!”, a mai spus Romeo Dunca.

Zilele trecute a fost semnată autorizația de construire pentru porțiunea Ciuchici-Moldova Nouă din DJ 571. Pe 30 ianuarie, se vrea aprobarea depunerii cererii de finanțare și, având toate documentele, execuția va putea fi urcată pe SICAP.

JCS-Ionel Ivașcu