Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Așa cum v-am informat încă de acum două săptămâni, pe masa aleșilor locali din Caransebeș a ajuns și proiectul de angajare a unei case de avocatură pentru recuperarea unui teren în zona centrală!

O „insulă urâtă în mijlocul orașului“, așa cum denumea primarul Felix Borcean terenul în cauză, este din nou dorită în patrimoniul municipalității, după ce Massiv Forest nu a realizat lângă muzeu investiția într-o clădire de birouri. A plătit în schimb, în urmă cu ani buni, peste 175 de mii de euro pentru terenul respectiv pe care l-a cumpărat de la primăria care acum îl vrea înapoi. „Este terenul din centru, de lângă muzeu, lângă Transal, acolo unde e parcarea aceea. Vrem să-l luăm înapoi gratuit, pentru că ei nu și-au îndeplinit obligațiile din contract. E o speță mai complicată, de aceea vrem să apelăm la o casă de avocatură. Nu am ales la întâmplare acest avocat, am discutat deja cu el, e avocatul TMD, am prezentat speța și ne-a garantat, cumva, că e o speță câștigătoare. Putem lua terenul gratuit înapoi, că așa îl cumpăram noi deja.“, i-a informat edilul pe unii din consilierii nefamiliarizați cu subiectul.

Alții, mai vechi, precum Valentin Dascălu (PSD), cunoșteau problema: „Avem această șansă, să-l luăm gratis înapoi, așa a fost încheiat contractul. Noi în celelalte mandate am aprobat celor de la Massiv să facă birouri pe ruinele a ceea ce trebuia să fie noua casă de cultură și printr-un HCL le-am dat acceptul. Nu au respectat termenul și nu au realizat investiția, iar acum societatea de la Buchin e în lichidare!“

Viceprimarul Pasere a completat că terenul valorează acum multe sute de mii de euro, ceea ce i-a făcut, probabil, pe ceilalți consilieri să fie de acord cu angajarea casei de avocatură din Timișoara pentru suma de 7500 de lei. Dacă avocații vor și avea câștig de cauză, rămâne de văzut!

JCS-Răzvan Mihalcea