Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Aurică Beldeanu a dat lovitura de începere a partidei dintre CSM Reșița și CS Concordia Chiajna (3-1) și a spus într-un interviu ce-i lipsește formației lui Flavius Stoican pentru a reveni în Superligă! 

Fostul mare mijlocaș, emoționat fiind, a spus că a regăsit Reșița ca fiind extrem de frumoasă și că Valea Domanului este schimbată în bine față de perioada în care a jucat pentru CSM. „Pot să spun cu cea mai mare plăcere că am regăsit Reșița ca fiind extraordinar de frumoasă. M-a impresionat totalmente, sunt bucuros că am venit din nou aici. Am fost invitat și am venit cu cea mai mare plăcere. Valea Domanului este și ea schimbată, dar în bine, ceea ce este un lucru pozitiv. Despre FCM Reșița din anii ’70 ce pot să vă spun? În anii aceia era un fotbal cu fotbaliști, mulți fotbaliști adevărați. Îmi aduc aminte că aici am învins echipe de prestigiu, 4-1 cu Dinamo, 2-0 cu Steaua, 1-0 contra Craiovei în zece oameni. Am bătut Craiova, iar eu am marcat golul acela. Vreau să spun că am avut satisfacții deosebite cu Reșița. Mai păstrez legătura cu foștii colegi de aici. De exemplu, chiar m-am întâlnit cu prietenul meu Florea. Mai vorbesc la telefon cu Dan Ologeanu, cu Atodiresei, cu Bora. Mi-e dor de Georgevici, am înțeles că este puțin cam bolnav, dar ce să facem, asta este viața. Au fost patru ani de lumină la Reșița, cu mâna pe inimă pot să spun acest lucru. Cei mai frumoși ani ai vieții mele, cu amintiri plăcute din toate punctele de vedere.”, a spus Aurel Beldeanu.

Fostul mare fotbalist a spus și ce-i lipsește actualei echipe a Reșiței pentru a ajunge din nou în prima ligă. „Despre echipa reșițeană de acum pot spune că-i lipsesc fotbaliști valoroși. Am urmărit tot ce s-a transmis la televizor, mai ales că în ultima perioadă au fost televizate mai multe meciuri ale CSM-ului. Au avut și ghinion la meciul cu Csikszereda. La Slatina a fost 4-0, nu mai ai ce să comentezi la acest scor. Au fost niște greșeli acolo, greșeli care trebuie remediate. Cred totuși că lipsesc fotbaliștii mari de pe vremuri. Mie nu-mi plac mijlocașii din ziua de astăzi. Eu, fiind mijlocaș în perioada activă, am impresia că ei nu mai știu să dribleze, dau multe pase în lateral și în spate. Nu mai pot scoate un om din joc prin dribling, ca să facă o superioritate numerică, nu mai ajung să tragă la poartă de la distanță, nu mai fac un un-doi cu vârful de atac. Pe viitor, îmi doresc și aștept să fie în prima divizie. Să văd la televizor meciuri ale Reșiței în primul eșalon.”, a mai adăugat fostul mijlocaș.

Despre echipa națională a României, Beldeanu a mai spus: „La nivel de echipă națională va fi greu să revenim în fotbalul mare. Pe mine nu m-a impresionat evoluția de la Campionatul European din Germania. La momentul adevărului, am luat bătaie. Este bine că am ajuns până acolo, asta da, dar nu este performanță. Performanță aș spune că a fost aceea din 1994, când am ajuns în sferturile de finală la Campionatul Mondial. Care a fost cel mai mare fotbalist al României? N-aș putea spune. Au fost perioade, a fost perioada lui Dobrin, perioada lui Balaci, a lui Hagi. La Națională am avut ocazia să joc cu o parte dintre ei, dar nu aș putea face o ierarhie”.

Aurică Beldeanu a evoluat pentru Reșița în perioada 1972-1976, a jucat în 101 partide și a înscris 23 de goluri.

JCS-Ștefan Moraru

Adaugă comentariu