Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Poliţiştii timişoreni de la Transporturi au descins la domiciliile a doi bărbați și o femeie, bănuiți că au făcut aproximativ 1000 de certificate COVID false. Femeia este medic în Reşiţa, unul dintre bărbați asistent, iar celălalt intermediar. Ei acţionau la centrele de vaccinare din Anina şi Bocşa!

Polițiștii timișoreni de la Transporturi, în baza unei autorizații emise de Judecătoria Timișoara, au descins, în patru locații din Caraș-Severin, la domiciliile a doi bărbați de 23 și 40 de ani și al unei femei de 45 de ani. Cei trei sunt bănuiți de înșelăciune, fraudă informatică și fals intelectual, după ce oamenii legii au aflat că ar fi făcut aproximativ 1000 de certificate Covid false.

„În urma punerii în executare a celor 4 mandate de percheziție domiciliară, în dosarul penal ce viza emiterea de certificate COVID false pentru aproximativ 1000 de persoane, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe probe (înscrisuri, medii stocare, telefoane, sume de bani și aproximativ 8.000 de tichete valorice de 100 de lei fiecare, care ar fi trebuit înmânate persoanelor vaccinate)”, transmit reprezentanții IPJ Timiș. Cei trei au fost duși la audieri, la Timișoara, și sunt cercetați acum pentru înșelăciune, fraudă informatică și fals intelectual.

Luna trecută, alți doi medici, unul din ei fostul șef al Ambulanței județene, și cinci asistenți din Caraș-Severin au fost arestați pentru că ar fi atestat în mod nereal, în sistemul informatic, că zeci de persoane au fost vaccinate. În schimbul vaccinării fictive, aceștia încasau sume cuprinse între 100 si 250 de euro.

JCS-Nina Curiţa