Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cei de la DRDP Timişoara continuă lucrările de punere în siguranţă a versantului pe DN 57. O nouă operaţiune de detonare va avea loc vineri după-amiaza, anunţă cei de la Drumuri!

Vineri, 17 februarie, pe DN 57 în zona Berzasca, va avea loc o nouă operațiune de detonare a rocilor instabile din versantul stâncos, este atenţionarea transmisă de cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara. „Până acum, pe versant s-au desfășurat lucrări specifice de ranguire și curățare a materialului, scanare cu tehnologia de tip LiDAR și, în paralel, s-a întocmit documentația tehnică pentru derocare. Operațiunea care va avea loc vineri după-amiază se va face cu explozibil amplasat la blocurile de rocă puternic fisurate. După această etapă, se va curăța materialul rezultat, se va face o nouă monitorizare LiDAR a versantului și, ulterior, în funcție de rezultatul procesului de detonare, antreprenorul proiectului de investiții pentru stabilizarea și consolidarea versanților de pe DN 57 de pe sectorul cuprins între km 62+000 – km 65+800 va stabili, împreună cu experții tehnici, măsurile ce se impun în vederea deschiderii circulației. Toate măsurile sunt luate pentru ca traficul să fie reluat în condiții de siguranță!“, au precizat cei de la Drumuri.

Până la anunțarea unor noi măsuri, se circulă în continuare deviat pe ruta: DN 6 Orșova – DN 6 – DN 57B – Oravița – DN 57 – Moldova Nouă.

JCS-Nicoleta Moraru