Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nelu Popa nu renunţă la dorinţa de a găsi un arhitect şef al urbei, care să păstreze drumul început de Reşiţa spre un oraş boutique şi care să respecte moștenirea Reșiței, să pregătească tranziția la o nouă etapă de dezvoltare în care prioritatea zero o reprezintă cetățenii! 

Încă din aprilie, primarul Ioan Popa anunţa că „poziția de arhitect şef al Reșiței este liberă! Ne dorim în echipă o persoană dinamică și ambițioasă, care să coordoneze Direcția Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Reșița. Căutăm un vizionar, care să preia moștenirea Reșiței și să o transforme în cea mai interesantă poveste de dezvoltare urbană. Avem nevoie de un coleg deschis spre soluții moderne, care să ştie ce înseamnă un cetățean fericit, să iubească mediul și spațiile verzi, să aibă curajul și determinarea de a păstra drumul spre un oraș boutique pe care Reșița l-a început deja“.

Numai că nimeni nu s-a mai încumetat să ocupe acest post al schimbării, care în ultimii ani ne-a scăpat de mega-reclamele afişate ostentativ peste tot şi a mai îndulcit un pic culorile oraşului, inclusiv aticurile având alt aspect.

Acum, primarul Reşiţei face din nou apel la cei interesaţi: „Arhitect şef al Reșiței, sună bine? Poziția este încă liberă și dorim să ne întregim echipa cu o persoană dinamică, pentru a coordona Direcția Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Reșița. Este o poziție de mare responsabilitate, ce oferă multe satisfacții. Căutăm o persoană care să respecte moștenirea Reșiței și să pregătească împreună cu noi tranziția la o nouă etapă de dezvoltare în care prioritatea o reprezintă cetățenii, zone pietonale ample, spații de agrement și de petrecere a timpului liber, totul în echilibru cu mediul și zonele verzi ce ne înconjoară“.

JCS-A.M.