Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Poliţiştii cărăşeni vorbesc despre folosirea cu succes, în diferite misiuni, a câinilor de serviciu ce aparţin IPJ CS!

Nu, nu este vorba despre eroii legendari ai filmelor americane, ci despre doi câini de serviciu ai Poliţiei Caraș-Severin, ajunşi la final de carieră. Însă ei nu sunt singurii. „Fie că sunt specializați pe prelucrarea urmelor de miros uman, pe activități de patrulare și intervenție în diferite situații sau pe detectarea tutunului și a produselor din tutun, cei şapte câini-polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin participă alături de polițiștii conductori de câini la foarte multe dintre misiunile specifice. Cel de-al 8-lea câine-polițist al Inspectoratului urmează să fie pregătit în cadrul Centrului Chinologic Sibiu și ulterior introdus în activitate“, informează poliţia judeţeană.

Cea mai recentă misiune la care a fost folosit câinele de serviciu a fost într-una din serile trecute, pentru căutarea unei adolescente de 13 ani din Reşiţa, dispărută de acasă. „La căutări a fost adus Ares, câine-polițist specializat în anul 2014 la Centrul Chinologic Sibiu, calificat cu categoria I, pe prelucrarea urmelor de miros uman. Acesta i-a condus pe polițiști prin locurile pe care minora le frecventase recent, polițiștii reușind să o găsească în timp util, după ce au restabilit comunicarea cu aceasta. Ares, alături de Thor, sunt cei doi câini de prelucrare urme de miros uman, rasa ciobănesc german, ai inspectoratului, pregătiți timp de 5 luni la Centrul Chinologic Sibiu, în anul 2014. Deși sunt aproape de finalul carierei, la sfârșitul anului urmând a fi scoși din activitate, aceștia sunt folosiți în continuare cu succes la misiuni de căutare persoane dispărute, găsirea și prinderea autorilor de infracțiuni și a persoanelor evadate, la cercetări la fața locului și la alte misiuni specifice, aducându-și contribuții semnificative în anchetele desfășurate“, a încheiat IPJ CS.

JCS-A.M.