Caraş-Severin, Romania

GLIMBOCA – Centrul civic a fost reabilitat recent, iar la primăvară va fi terminată o zonă de agrement!

Conform primarului Petru Crîsnic, lucrările la centrul civic au costat bugetul comunei suma de 210.000 lei. Bani cu care, pe o suprafaţă de 2.200 mp, au fost puse pavaje, au fost amenajate parcuri şi trotuare, s-a montat iluminat stradal modern.

În prezent, este în derulare amenajarea unei zone de agrement în suprafaţă totală de 8.000 mp, din care pe aproape jumătate se va întinde luciul de apă al unui lac. Este vorba despre o investiţie din fonduri europene în valoare de 320.000 lei, finanţată prin AFIR. „Va fi o zonă de agrement cultural, cu scenă şi 1.400 mp de pavaj. Aici se vor putea ţine rugi şi alte evenimente în aer liber”, ne-a declarat primarul despre investiţia realizată în procent de 60%, pe care o estimează finalizată în preajma Paştelui.

Se lucrează şi la înlocuirea lămpilor de iluminat public. În total 255 de lămpi cu led-uri, de 30W şi 60W vor fi amplasate în întreaga comună. Asta înseamnă înlocuirea tuturor lămpilor vechi şi suplimentarea numărului acestora acolo unde este necesar. Conform primarului Crîsnic, lucrarea e aproape gata fiind vorba despre o investiţie de 540.000 lei. Din această sumă, aproximativ 420.000 lei vin de la AFM, ceilalţi 120.000 lei fiind cofinanţare din bugetul local.

În vederile primăriei se află şi zona de joacă „Glimboceanul”. Se doreşte refacerea terenului sintetic de sport, precum şi amenajarea altora noi pentru tenis şi volei, a unui spaţiu de joacă pentru copii şi a unei parcări. În acest sens, a fost deja realizat un studiu de fezabilitate, urmând să fie căutată o sursă de finanţare. Între timp, primăria a finalizat reabilitarea locuinţei de serviciu a medicului de familie, obiectiv în care au fost investiţi 35.000 de lei din bugetul local.

JCS-Ionel Ivaşcu